TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

ares.nie moge nic ściągać

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

ares.nie moge nic ściągać

Postprzez kamciuu20 » 27 Wrz 2008, 18:03

PostUA:


witam.mam program ares.od pewnego czasu nie moge nic sciagac.pisze ze jest polaczony ale nie chce nic pobierac.jest tylko wyszukiwanie.
kamciuu20
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 27 Wrz 2008, 17:47

Re: ares.nie moge nic ściągać???!!!!

Postprzez murarz777 » 27 Wrz 2008, 19:48

PostUA:


Reinstall programu zmiana portów to powinno pomóc.
Masz jakiegoś firewalla?
Image
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Re: ares.nie moge nic ściągać???!!!!

Postprzez Dawid255151 » 27 Wrz 2008, 20:28

PostUA:


Może twój dostawca sieci ci po blokował, tego typu serwery do ściągania (p2p) u mnie tak było.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2064
Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Re: ares.nie moge nic ściągać???!!!!

Postprzez kamciuu20 » 28 Wrz 2008, 14:03

PostUA:


aresa reinstalowalem kilka razy.co do firewala to nie wiem mam avasta i tyle. jak sie zmienia porty????
kamciuu20
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 27 Wrz 2008, 17:47

Re: ares.nie moge nic ściągać???!!!!

Postprzez murarz777 » 28 Wrz 2008, 14:09

PostUA:


Moje ustawienia :
Image
Image
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Re: ares.nie moge nic ściągać???!!!!

Postprzez kamciuu20 » 28 Wrz 2008, 19:03

PostUA:


wpisalem to samo jak ma murarz777 i nic.a i nie moge anulowac pobierania wogole.jak reinstaluje to caly czas mi wyskakuje ze laczenie albo wyszukiwanie a caly czas jestem polaczony jako uzytkownik.
kamciuu20
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 27 Wrz 2008, 17:47

Re: ares.nie moge nic ściągać???!!!!

Postprzez skkwal20 » 03 Paź 2008, 12:41

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; de; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


kamciuu20 napisał(a):aresa reinstalowalem kilka razy.co do firewala to nie wiem mam avasta i tyle. jak sie zmienia porty????


hej

odinstaluj aresa calkowicie,potem idz do rejestru i tam pousuwaj wszystkie pliki z nim zwiazane - musisz to zrobic recznie, moze to potrwac pare minut, ja uzylem TUNE UP jest prosty i szybki w obsludze. Wczoraj tak zrobilem, nie moglem sie polaczyc z siecia ciagle szukalo. Potem sprawdzilem jeszcze raz rejestr czy nie pozostawaly jakies smieci po Aresie i nastepnie na nowo go zainstalowalem. Zaskoczyl od razu.

i jeszcze.... nie ma potrzeby mieszac z firewallem, i nie musisz zmieniac portow. W aresie wejdz -panel sterowania-siec- wystarczy zaznaczyc opcje MOJ KOMPUTER JEST ZA FIREWALLEM ALBO NIE MOGE AKCEPTOWAC POLACZEN PRZYCHODZACYCH.
Ostatnio edytowany przez Bozz, 03 Paź 2008, 15:33, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów
skkwal20
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 03 Paź 2008, 12:31

Re: ares.nie moge nic ściągać

Postprzez murarz777 » 04 Paź 2008, 00:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


Udostępnij jakieś pliki wtedy powiedzmy że serwery Aresa będą chętniej łączyły się z Twoim komputerem.
Image
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Re: ares.nie moge nic ściągać

Postprzez kamciuu20 » 22 Paź 2008, 15:39

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


ares laczy mi sie tylko nie moge nic sciagac.inni uzytkownicy sciagaja ode mnie bez problemu. pousuwalem ares z rejestru i jak reinstaluje jeszcze raz to tez nie moge anulowac pobierania.napewno cos zle usunalem aresa z rejestru.nie wiem co mam robic. wie ktos moze jak usunac aresa z rejestru????
kamciuu20
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 27 Wrz 2008, 17:47

Re: ares.nie moge nic ściągać

Postprzez Palacio » 22 Paź 2008, 16:50

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Hmm, twoja wypowiedź wskazuje na to, że się spieszyłeś. Sam nie wiem co o niej sądzić. Piszesz, że Ares "łączy się", a można to interpretować dwojako. Napisz po prostu czy łączenie przebiega bez zakłuceń (a po chwili zamiast Łączenie jest napisz Online 0:01), czy też przez cały czas utrzymuje się napis Łączenie. I raczej wątpliwe jest to, że przyczyną jest zła deinstalacja. Ściągnij Odkurzacz i przeczyść komputer. Rejestr wyczyść programem CCleaner. Sprawdź porty i limity połączeń/ściągnięć/wysyłań/transferu.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: ares.nie moge nic ściągać

Postprzez qba997 » 14 Maj 2009, 18:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10


witam mam aresa i mam taki problem z nim otorz caly czas gdy chce cos pobrac pisze status łaczenie . mialem bearshera emula i to samo ( w emulu nie moglem sie z servem polaczyc).Mam avasta i firewalla i zaznaczylem w opcjach ze jestem za firewallem jakby ktos wiedzial co sie stalo niech pisze na gg 7841216
qba997
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 14 Maj 2009, 18:41

Re: ares.nie moge nic ściągać

Postprzez Palacio » 14 Maj 2009, 20:18

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Jak to jesteś za firewallem :?: Jeżeli nie odznaczyłeś wyjątku dla Aresa, to prawdopodobnie to jest przyczyną twojego problemu. Być może administrator twojej sieci zablokował możliwość ściągnia plików z tego typu programów, chociaż w to najmniej wierzę. Poczytaj ten teamt, poza tym użyj opcji Szukaj, ponieważ wiele razy był porzuszany temat odnośnie programu Ares i problemów z nim związanych.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82


Powróć do P2P - Wymiana plików

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot]