TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

Darmowe antywirusy

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Jakie darmowe antywiruy używasz ??

AVG
1
6%
AntiVir
1
6%
Avast
11
65%
A2 free
0
Brak głosów
ClamWin
0
Brak głosów
Bitdefender
0
Brak głosów
Skaner on-line
1
6%
Zadnego z w/w
3
18%
 
Razem głosów : 17

Darmowe antywirusy

Postprzez Matti13 » 01 Mar 2006, 19:07

PostUA:


Obecnie moj zestaw ochronny to :

AVG 7.1
NOD 32 2.5
A2 Free
Zone Alarm
Ad-aware


Co poradzacie mi usunac a co uzyc jeszcze ?? :wink: :wink:
www.humor-muza.blog.onet.pl - dajcie komenty !!
Awatar użytkownika
Matti13
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączenie: 01 Mar 2006, 19:01
Miejscowość: Z domu :P

Postprzez kukaszr » 01 Mar 2006, 19:17

PostUA:


nie wiem czy tak dużo programów jest potrzebne ;) ja mam i mi wystarcza firewall Kerio Personal oraz antyvir Avast
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Image
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2050
Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Zmiana

Postprzez Matti13 » 01 Mar 2006, 20:56

PostUA:


Juz odinstalowalem sobie NODA 32. Nie potrzebny mi teraz zostal mi juz z antywirów AVG 7.1
www.humor-muza.blog.onet.pl - dajcie komenty !!
Awatar użytkownika
Matti13
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączenie: 01 Mar 2006, 19:01
Miejscowość: Z domu :P

Postprzez qazimen » 02 Mar 2006, 21:40

PostUA:


kukaszr napisał(a):nie wiem czy tak dużo programów jest potrzebne ;) ja mam i mi wystarcza firewall Kerio Personal oraz antyvir Avast

Jeśli masz dwa antywirusy to z tego co wiem nie jest dobrze...
Zrozumialem Cie ze masz antywira i avasta-a czy dobrze zrozumiałem to niewiem
Awatar użytkownika
qazimen
Postujący
Postujący
 
Posty: 331
Dołączenie: 13 Gru 2005, 14:44
Miejscowość: ja tu sie wziołem??

Postprzez TuCHoL JasTroWie » 02 Mar 2006, 22:29

PostUA:


qazimen napisał(a):
kukaszr napisał(a):nie wiem czy tak dużo programów jest potrzebne ;) ja mam i mi wystarcza firewall Kerio Personal oraz antyvir Avast

Jeśli masz dwa antywirusy to z tego co wiem nie jest dobrze...
Zrozumialem Cie ze masz antywira i avasta-a czy dobrze zrozumiałem to niewiem

:grin: :grin:

Avast to antywir, dlatego napisac "oraz antyvir avast" w sensie ze posiada antywirusa o nazwie "Avast" :grin:

Matti, ja gdybym był toba to zostawiłbym tylko ZoneAlarm i Ad-aware. Mo chyba ze chodzisz po niewiadomo jakich stronach typu porno itp to zainstaluj dodatkowo Avasta :)


Ja bym tak zrobił, ale nie odwiedziam podejrzanych stron i wystarcza mi kerio personal firewall i ad-aware :smile:
Awatar użytkownika
TuCHoL JasTroWie
Postujący
Postujący
 
Posty: 167
Dołączenie: 02 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: JasTroWiE

Postprzez Hpest » 03 Mar 2006, 00:16

PostUA:


Pełna Ochrona = Kaspersky + Zone Alarm + AntiTrojanElite + Spybot - Search & Destroy + Ad-Aware SE Personal + SpywareBlaster.

AntiTrojanElite, Spybot - Search & Destroy, Ad-Aware SE Personal używam sporadycznie, skanując PC raz na Kilka tygodni.

W sumie Antywir oraz Firewall w zupełności mi wystarczą, lecz o spyware trzeba również się zatroszczyć, mimo, że "Zone Alarm" posiada wbudowany skaner Spyware to W tej kwestii wolę jednak wybrać SpyBot'a.



Zgadza się instalowanie kilku antywirusów na 1 PC nie wpływa pozytywnie na stabilność systemu, głównie podczas jednoczesnego uruchomienia obudwu w tym samym czacie. Ponieważ wchodzą sobie one w drogę i zamiast wykrywać zbędne i szkodliwe pliki w komputerze, kłócą się nawzajem i wskazują się naprzemian jako Zagrożenie i namawiają użytkownika na skasowanie plików instalacyjnych drugiego programu zabezpieczającego, I głównie dlatego NIE zaleca się kożystać z kilku Oprogramowań Antywirusowych, dla własnego dobra i przedewszystkim swojego komputera.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Matti13 » 03 Mar 2006, 15:03

PostUA:


mam 12 lat trudno zebym wchodzil na pornole a poza tym mnie to nie interesuje
www.humor-muza.blog.onet.pl - dajcie komenty !!
Awatar użytkownika
Matti13
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączenie: 01 Mar 2006, 19:01
Miejscowość: Z domu :P

Postprzez niunka » 03 Mar 2006, 16:28

PostUA:


TuCHoL JasTroWie napisał(a):
Matti, ja gdybym był toba to zostawiłbym tylko ZoneAlarm i Ad-aware. Mo chyba ze chodzisz po niewiadomo jakich stronach typu porno itp to zainstaluj dodatkowo Avasta :)


Ja bym tak zrobił, ale nie odwiedziam podejrzanych stron i wystarcza mi kerio personal firewall i ad-aware :smile:


I dobrze ze nie jestes na jego miejscu.To ze ty ryzykujesz to twoja sprawa,ale nie radz innym w ten sposob,bo moze sie to co dla niektorych zle skonczyc.A jak mozna to sie pomaga ludziom a nie szkodz :twisted:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Matti13 » 03 Mar 2006, 19:12

PostUA:


Co mi polecacie który zestaw z wymienionych :

I zestaw :
AVG
eTrust
Zone Alarm
Ad-aware

II zestaw :
NOD 32
Zone Alarm
Panda Active Scan
Windows Defender

III zestaw :
AntiVir
Kerio
Ad-aware

IV zestaw
Avast
Kerio
Ad-aware
A2 FREE

Które z tych polecacie ??
www.humor-muza.blog.onet.pl - dajcie komenty !!
Awatar użytkownika
Matti13
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączenie: 01 Mar 2006, 19:01
Miejscowość: Z domu :P

Postprzez niunka » 03 Mar 2006, 20:07

PostUA:


IV z malymi zmianami
z Ad-aware tylko ad-wacht uruchomiony zeby byl a tak to Spybot - Search & Destroy Kerio i Avast bez zmian,to jest moje zdanie,kazdy i tak co innego powie :wink:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Matti13 » 04 Mar 2006, 10:44

PostUA:


Teraz używam tak :
NOD 32 - wykryl mi chyba z 40 wirusów , których nie znalazly AVG i eTrust.
AD-aware - wykryl mi 75 spyware
A2 Free - wykrył mi 202 Malware
Zone Alarm

Ale i tak myślę że powinno sie uzywac dwóch antywirusów. Wiem ze to powoduje czasem opóźnienie reakcji komputera, ale zawsze jest bez[pieczniej, a przynajmniej mozna zcrackowac albo kupis Pande TruPrevent. Niestety nie współpracuje ona z NOD 32 i z F-Secure :(:(:( .
Najlepiej według mnie współpracują kuzyni z Czech - Avast i AVG. Myślę ze Nortona nie ma co używac. Miałem wersję NIS 2003 z aktualizacjami na dwa lata. Tak zamulał kompa ze ja zdążyłem sie zdrzemnąć :smile: :smile: :smile: a on sie jeszcze nie włączył :P :P
MKS to program poprawny, ale za dużo w jednym programie i dlatego tak zamula kompa podobnie jak NIS 2003. AntiVirenKit to świetny program, ale za wolny na słabe kompy. Miałem wersje 2002. AntiVir sie poprawił, o wiele bardziej ciekawy interfejs podziwiamy w wersji 7. Wykrywa ponad 300 000 tys. wirusów (nie wierze w to). Avast natomiast został na tym samym, dostatecznym poziomie. Bardzo dużo użytkowników, polska wersji, szybkość to jego zalety. Ale wadami sa : niska wykrywalność, nieciekawy interfejs, durne skórki (po co to komu?!). AVG to program na "4". Średnia wykrywalność, sszybkość, łatwa obsługa to największe plusy. Ja zopstane wierny NODowi bo jest szybki, skuteczny, po polsku i jest tani !!
www.humor-muza.blog.onet.pl - dajcie komenty !!
Awatar użytkownika
Matti13
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączenie: 01 Mar 2006, 19:01
Miejscowość: Z domu :P

Postprzez niunka » 04 Mar 2006, 10:54

PostUA:


Musisz jeszcze duzo materialu malolat przerobic,bo jak narazie to nic madrego nie piszesz,zabezpieczenia napewno nie sa twoja domena.Polecam ci jeszcze lekture...
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Przestrzeń » 18 Mar 2006, 10:31

PostUA:


Ja obecnie mam MKS Vir. Lecz nie polecam Kasperskiego bo ten program strasznie zamula kompa. Mam jeszcze Zone Alarm by nikt nie powołany nie włamał się do mojego komputera.
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący
 
Posty: 102
Dołączenie: 21 Lut 2006, 21:21
Miejscowość: Z Stolicy

Postprzez Kozic » 22 Mar 2006, 01:05

PostUA:


U mnie jest tylko i wyłącznie Kaspersky i wcale nie zamula chociaż komp nie jest za dobry (duron 647Mhz, 128MB RAM)
Awatar użytkownika
Kozic
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 21 Sty 2006, 09:20
Miejscowość: Świdnica


Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]