TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

Far Cry 3 nie zapisywalny?

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Far Cry 3 nie zapisywalny?

Postprzez Pacior » 13 Kwi 2013, 20:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Witam.
Mam grę "Far Cry 3"...wszystko chodzi jak trzeba nawet na moim starym kompie to super! Ale ...nie mogę jej zapisać ani na płytę ani na pendrive? Kupiłem dwuwarstwową płytę(8,5GB) i jak chcę zapisać grę (4.7GB) to pokazuje mi że za mało miejsca na dysku?!Chciałem przenieść ją na pendrive(16GB) i też pokazuje mi że za mało miejsca na dysku?! Czy ktoś wie o co tu chodzi?
Płyta Gł: MSI-K8N Neo4(MS-7125)
Procesor: Athlon 64 3800 X 2 (2X2GH)
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Modecom 500W
Dysk WD 80GB - dysk Samsung 80GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:2GB DDR-400
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 728
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez Pangia » 13 Kwi 2013, 21:54

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3


Nie trzeba czasem sformatować nośnika przed zapisywaniem? Chociaż w sumie to chyba nie robi różnicy...
Jesteś pewien, że FC3 zajmuje tylko 4,7GB? Nawet "jedynka" chyba zajmowała więcej miejsca - zresztą teraz każda nowa gra zżera miejsce na dysku.
W minimalnych wymaganiach na Steamie jest zapisane, że wymagane jest 15 GB wolnego miejsca na dysku. W życiu nie uwierzę, że 10 GB to pliki tymczasowe tworzone przy instalacji ;)
Jak on chce robić ludzi w ciula to niech idzie do Sejmu! Haha!

Bo w naszym kraju tylko Wisła potrafi odejść od koryta.


AsRock 880GMH U3S3/Western Digital Caviar Blue 1TB/AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz/Goodram CL9 4GB DDR3 1333 MHz/Vertex3D Radeon HD6770 1GB DDR5/Samsung SH-S182D/Aerocool VP-450 450W + Asus VW192s 1280x1024 60Hz
Awatar użytkownika
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 710
Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Miejscowość: Rzeszów
Pochwały: 8

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez mati8898 » 13 Kwi 2013, 22:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


Sformatuj pendrive w systemie plików NTFS.
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 12512
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 757

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 10:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Mam tą grę w iso i system wskazuje mi 4,7 GB ..zainstalowana gra wskazuje 7,84 GB. Spróbuje zrobić format pendriva...ale dlaczego nie chce się zapisać na płytę 8.5 GB?
Płyta Gł: MSI-K8N Neo4(MS-7125)
Procesor: Athlon 64 3800 X 2 (2X2GH)
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Modecom 500W
Dysk WD 80GB - dysk Samsung 80GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:2GB DDR-400
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 728
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez JEDREK » 14 Kwi 2013, 10:24

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


Może spróbuj spakować win rarem bez kompresji (szybki sposób) i podzielić na 2 płyty dvd. Ja tak robię z obrazami które zajmują ponad 4 GB, choć nie ukrywam, że później instalacja takiej gry ze spakowanego obrazu jest dosyć kłopotliwa.
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z68-V PRO/GEN3, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., 2x ASUS GTX 660 Ti 2GB SLI , OCZ Vector SSD 128 GB, WD Caviar Blue 640 GB & 500 GB, WD My Book 2 TB USB, WD My Book 3 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest + Zalman ZM-MFC1 Plus Black + Cooler Master Musketeer 2 Black, Corsair AX860i 860W, Win. 8 64 BIT
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1406
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 21

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 10:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Spakować jeszcze nie próbowałem ale rozpakowałem winrarem obraz i też nic ..i nadal windows wsazywam mi 4,7 GB?
Płyta Gł: MSI-K8N Neo4(MS-7125)
Procesor: Athlon 64 3800 X 2 (2X2GH)
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Modecom 500W
Dysk WD 80GB - dysk Samsung 80GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:2GB DDR-400
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 728
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez JEDREK » 14 Kwi 2013, 10:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


Jeśli chodzi o Far Cry 3 ja np mam wersję 2 DVD obrazy zajmują razem 10 GB. Zainstalowana gra zajmuje na pewno około 12-16 GB. Nie mam pojęcia dlaczego Twoja zainstalowana gra zajmuje 7,84 GB. Jaką masz wersję gry pirat/oryginał gra z obrazem płyty czy tzw rip ?. Chcesz skopiować zainstalowaną grę czy obraz płyty na dvd ?.
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z68-V PRO/GEN3, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., 2x ASUS GTX 660 Ti 2GB SLI , OCZ Vector SSD 128 GB, WD Caviar Blue 640 GB & 500 GB, WD My Book 2 TB USB, WD My Book 3 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest + Zalman ZM-MFC1 Plus Black + Cooler Master Musketeer 2 Black, Corsair AX860i 860W, Win. 8 64 BIT
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1406
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 21

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 10:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Obojętnie ..czy w obrazie czy rozpakowaną...chciałbym po prostu ją wypalić na płytę np dwuwarstwową 8,5 GB
Płyta Gł: MSI-K8N Neo4(MS-7125)
Procesor: Athlon 64 3800 X 2 (2X2GH)
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Modecom 500W
Dysk WD 80GB - dysk Samsung 80GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:2GB DDR-400
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 728
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 11:42

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Właśnie rozpakowałem raraem obraz i te rozpakowane pliki pakuje zaznaczając w rarze DVD...zobaczę czy to coś da? Aha...mam pytanie ..jak klikną na dysk format to mam do wyboru Fat-32 lub NTFS ..a jak kliknę na pendrive to mam tylko Fat-32..czy można ustawić format pendriva na NTFS?
Płyta Gł: MSI-K8N Neo4(MS-7125)
Procesor: Athlon 64 3800 X 2 (2X2GH)
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Modecom 500W
Dysk WD 80GB - dysk Samsung 80GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:2GB DDR-400
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 728
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez JEDREK » 14 Kwi 2013, 12:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


O masakra. Nawet mój stary 6 letni Kingston da się sformatować na system plików NTFS. FAT 32 ogranicza wielkość pojedynczego pliku, z tego co wiem to chyba do 3-4 GB. Spróbuj go sformatować w innym komputerze.
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z68-V PRO/GEN3, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., 2x ASUS GTX 660 Ti 2GB SLI , OCZ Vector SSD 128 GB, WD Caviar Blue 640 GB & 500 GB, WD My Book 2 TB USB, WD My Book 3 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest + Zalman ZM-MFC1 Plus Black + Cooler Master Musketeer 2 Black, Corsair AX860i 860W, Win. 8 64 BIT
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1406
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 21

Re: Far Cry 3 nie zapisywalny?!

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 15:54

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.0.1271.64 Safari/537.11


Nie..no spoko..mam dwa systemy XP i 7..sformatowałem go na 7..teraz wszystko gra z pendrivem ..muszę jeszcze kupić płytkę i sprawdzić czy mi się wypali.
Płyta Gł: MSI-K8N Neo4(MS-7125)
Procesor: Athlon 64 3800 X 2 (2X2GH)
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Modecom 500W
Dysk WD 80GB - dysk Samsung 80GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:2GB DDR-400
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 728
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg


Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot]