TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

Firefox awaria

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Firefox awaria

Postprzez wrocman » 28 Maj 2011, 13:47

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Witam,

Mam problem z Firefoxem. Ostatnim czasy co chwilę ulega mi awarii. Przeinstalowałem go ale problem dalej występuje.
Nie zależnie od strony, czy to filmik czy to tekst, nawet na instalki.pl dwa razy mnie wywaliło;/ włączony jest tylko menadżer pobierania pliku to też umie wywailić taki komunikat;/

Ktoś może zna sposób żeby to jakoś naprawić?

Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez kominekl » 28 Maj 2011, 14:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Na początek spróbuj odinstalować Firefox`a, Revo Uninstaller`em w trybie zaawansowanym (to taka deinstalacja, która usuwa wszystkie wpisy rejestru i pliki powiązane z danym programem).Następnie zainstaluj ponownie Firefox`a, potem napisz, czy to przyniosło pożądany efekt.

Revo -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... aller.html.


Autor postu otrzymał pochwałę
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 28 Maj 2011, 15:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Zrobiłem, zainstalowałem dodałem swoje ustawienia + 3 dodatki (bez Adblocka) i wchodząc na facebooka, j*b, awaria;/ ponowne wł youtube, awaria.
Jest ich mniej niż wcześniej, bo po włączeniu komputera i odpaleniu firefoxa co chwilę to występowało dopóki nie pochodziło dłużej.
Dodatki są kompatybilne z tą wersją, flash i java najnowsze.
Przeskanowanie anty całego kompa dało 0.
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez mati8898 » 28 Maj 2011, 16:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1


Spróbuj jeszcze przeinstalować Flash Playera.
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 13421
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 831

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 28 Maj 2011, 16:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


przeinstalowane.
zobaczymy.


chciałem jeszcze dodać: wył wszystkie dodatki by sprawdzić...jest ok, chcę sprawdzić każdy dodatek z osobna klikam Narzędzi -> Opcje i...i awaria;/
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez kominekl » 28 Maj 2011, 17:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Używasz najnowszej wersji Firefox`a? Ponadto, czy nie masz przypadkiem zainstalowanego -> My Global Search Bar? Podaj też logi z OTL i GMER (poniżej instrukcje).

OTL -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.


Autor postu otrzymał pochwałę
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 28 Maj 2011, 19:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


najnowsza, najnowsza.

My Global Search Bar...co to jest?

+ jeszcze jedno pytanie.
Mam ustawioną stronę domową, ale po otarciu firefoxa wyświetla się ostania zamknięta strona.

Ok, zaraz to zrobię i podam.
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez kominekl » 28 Maj 2011, 19:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Czekamy na logi. Co do My Global Search Bar. Jest to toolbar, widoczny w -> Dodaj/Usuń programy. Spróbuj też odinstalować wszelkie dodatki i zainstalować je podobnie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 28 Maj 2011, 19:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


ściągną mi się pliki do końca to zaraz wstawię logi.
My Global Search Bar nie ma tego.

a co do tej strony domowej to może wiecie?
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez kominekl » 28 Maj 2011, 19:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


W sprawie strony domowej pomogą nam logi.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 28 Maj 2011, 19:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez mati8898 » 28 Maj 2011, 20:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1


Odinstaluj toolbary: DAEMON Tools Toolbar, vShare Plugin

Następnie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://search.imesh.com/
FF - HKLM\software\mozilla\Firefox\Extensions\\{1DA0528B-1DD8-4167-BFAF-E0EF94939F93}: C:\Program Files\Comodo\HopSurfToolbar\hopsurfext_ff3_5
O2 - BHO: (no name) - {28387537-e3f9-4ed7-860c-11e69af4a8a0} - No CLSID value found.
O2 - BHO: (no name) - {474597C5-AB09-49d6-A4D5-2E8D7341384E} - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {28387537-e3f9-4ed7-860c-11e69af4a8a0} - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.
O20 - AppInit_DLLs: (C:\PROGRA~1\IMESHA~1\MediaBar\Datamngr\datamngr.dll) - File not found
O20 - AppInit_DLLs: (C:\PROGRA~1\IMESHA~1\MediaBar\Datamngr\IEBHO.dll) - File not found

:Files
C:\Users\Misiek\AppData\Local\Temp*.html

:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}"=-

:Commands
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania + nowe logi z OTL.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 13421
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 831

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 29 Maj 2011, 13:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Re: Firefox awaria

Postprzez mati8898 » 29 Maj 2011, 18:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1


W OTL wklej:
:OTL
O3 - HKU\S-1-5-21-1245053367-4169330183-131926194-1001\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {043C5167-00BB-4324-AF7E-62013FAEDACF} - No CLSID value found.

Klikasz Wykonaj skrypt, później Sprzątanie

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport

Odinstaluj starą wersję czytnika .PDF:
Adobe Reader 9.4.4

i zainstaluj najnowszą -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... eader.html

W logach zresztą nic szkodliwego nie było, tylko syfiaste toolbary do wywalenia i kilka kosmetycznych wpisów. Jednak z tego co widzę wcale nie masz, jak napisałeś najnowszej wersji Firefoksa, bo posiadasz 4.0, a najnowsza jest 4.0.1 -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... refox.html Zaktualizuj go.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 13421
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 831

Re: Firefox awaria

Postprzez wrocman » 29 Maj 2011, 19:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1


na tamtą chwilę był najnowszy, dzisiaj się zaktualizował.

Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport - dzisiaj skanowałem rano i nic nie wykryło.

dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 100
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00
Miejscowość: Wrocław

Następna

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], fred, Google [Bot], Yahoo [Bot]