TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

Przeglądarki Internetowe

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Jaka przeglądarka internetowa jest najlepsza?

Firefox
0
Brak głosów
Opera
1
100%
Internet Explorer
0
Brak głosów
Google Chrome
0
Brak głosów
 
Razem głosów : 1

Przeglądarki Internetowe

Postprzez Piskorz » 21 Lip 2008, 08:01

PostUA:


Używam Opery, jednak w Internet Explorer jest kilka funkcji na pasku zadań których w Operze mi brakuje.
Zazanczone na czerwono.
Image

czy można ustawić żeby takie funkcje były w Operze.
Jeśli tak to jak to zrobić, proszę o dokładną odpowiedź.
kompletnie się na tym nie znam.[/img]
Ostatnio edytowany przez Piskorz, 21 Lis 2008, 17:31, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez LucaS » 21 Lip 2008, 11:19

PostUA:


Toolbar z Winampa jest tylko pod IE.
A Yahoo Toolbar dla IE i FF.

Pod Operą tego mieć nie będziesz.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2820
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Piskorz » 21 Lip 2008, 13:50

PostUA:


a Alcohol Soft albo Nero?
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez Bozz » 21 Lip 2008, 13:56

PostUA:


Także nie dostępne dla Opery
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2860
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Piskorz » 21 Lip 2008, 14:12

PostUA:


a jaką przeglądarkę moglibyście mi polecić.
Opery używam głownie dlatego że nawet gdy czasami się zawiesza "Opera - brak odpowiedzi", po 2-3 sekundach dochodzi do siebie, i mogę dalej pracować.W Internet Explorer tak nie ma jak jest "brak odpowiedzi", zawiesza się i muszę go uruchamiać od nowa, to jest bardzo denerwujące.W Operze wystarczy że kliknę "Kontynuuj przerwaną sesję".
Fakt że IE działa szybciej niż Opera.
Może ktoś zna jakąś dobrą przeglądarkę internetową, która podobnie jak Opera eliminuje powyższy problem?
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez murarz777 » 21 Lip 2008, 14:21

PostUA:


A próbowałeś Mozilli :)?
Również dobra przeglądarka
Masz linka :D
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... irefox.php

Edit by Bozz
Image
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez LucaS » 21 Lip 2008, 14:31

PostUA:


Piskorz napisał(a):Fakt że IE działa szybciej niż Opera.


Padłem
:509:


Wypróbuj FireFox'a jak murarz wspomniał, SeaMonkey (jesli jest na winde), Safari.


Ale to, że Ci się zawiesza nie zalezy od przeglądarki. Jak te Ci się zawieszają to każda inna będzie. Być może masz jednocześnie za dużo pootwieranych zakładek w Operze, i/lub do tego kilka innych programow jak winamp, neto czy gg i twój PeCet nie wytrzymuje... bo RAM nie wyrabia.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2820
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Piskorz » 21 Lip 2008, 14:48

PostUA:


Wątpię żeby powodem zawieszania się były programy.
Jeśli chodzi o RAM to myślę że moje 2 Giga powinny wystarczyć na GG Skypa, Winampa i Internet.
Staram się nieotwierać zbyt dużo okienek bo wtedy faktycznie, zawiesza się dosyć często, góra 4 otwarte karty w Operze.

A jeśli chodzi o szybkość, to faktycznie Internet Explorer działa szybciej niż Opera, może różnica nie jest zbyt wielka, ale zawsze.
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez Piskorz » 22 Lip 2008, 11:55

PostUA:


A czy są jakieś Toolbary pod Operę?jeśli tak to z kąd mogę je pobrać za darmo?
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez murarz777 » 22 Lip 2008, 12:07

PostUA:


Pod Operę chyba nie ale masz Widzety takie gadzety :D
Do pobrania z
http://widgets.opera.com/
Image
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez niunka » 22 Lip 2008, 16:39

PostUA:


LucaS napisał(a):Toolbar z Winampa jest tylko pod IE.
.


Nie tylko dla IE,bo do FF tez jest.
A co przegladarek to najstabilniejszy jest FF,choc FF3 nie jest za dobrze dopracowny i brakuje aktualizacji dodatkow,ale mimo wszystko i tak niezly.
Co do Opery to niestety bywaja z nia problemy,nie wiem jak w tej chwili,bo ostatnia jaka mialam to 8,5.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Piskorz » 23 Lip 2008, 07:20

PostUA:


A jak z tym problemem o którym pisałem wcześniej:
czy Firefox też posiada opcję "Kontynuuj przerwaną sesję", bo takie zawieszanie się jest denerwujące, gdy trzeba od nowa szukać danych stron.

A tak dokładniej to którą wersję byś polecił?
Na Instalkach jest kilka:
Mozilla Firefox z Google Toolbar PL
Mozilla Firefox 3.0.1 PL
Mozilla Firefox Portable Edition 2.0.0.8

Najlepiej jakąś wersję po Polsku.
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez Bozz » 23 Lip 2008, 10:37

PostUA:


Tak, posiada opcję przywrócenia poprzedniej sesji (jeżeli została ona nieoczekiwanie przerwana). Pobierz najnowszą wersję - 3.0.1
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2860
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Piskorz » 31 Lip 2008, 09:09

PostUA:


Mam Operę 9.51, ale nie wiem jak włączyć obsługę Java.
Wchodziłem w Narzędzia>szybka konfiguracja>włącz obsługę Javy
i nic, nie działa. proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Postprzez Palacio » 31 Lip 2008, 10:38

PostUA:


w pasku adresu Opery wpisujesz
opera:config#UserPrefs
następnie szukasz 3 pozycji User Java... (znajdziesz napewno bo są tylko 3) i zaznaczasz jak nie zaznaczone
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Następna

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], ichiro [Crawler]