TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

przyspieszanie sprzetowe

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 26 Sty 2011, 19:21

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


witam,
mam maly problem gdyz gdy wlaczam prosta gre np. pasjansa wyskakuje mi okno
Image
nie wiem o co chodzi ale gra chodzi w konkretnym wolnym tempie, tak samo kazda gra jaka mam na lapopie chodzi w zolwim tepie :572:

szukalem w necie o co chodzi z tym przyspieszaniem systemowym i niestety nic nie wiem jak zrobic zeby bylo jak wczesniej i nie wiem co zrobilem ze tak sie stalo (byc moze moze miec to zwiazek ze instalowalem z plyty ktora dostalem razem z laptopem asus jakies proramy i sterowniki) :roll:

nie jestem komputerowcem i nie potrafie nic z tym zrobic wiec prosze o pomoc osob bardziej doswiadczonych :) :smile:
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez kominekl » 26 Sty 2011, 19:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )


start > uruchom > "dxdiag" klikasz enter i otworzy ci się okienko(możliwe, że przed tym będziesz musiał wybrać opcję tak lub nie). Na górze masz zakładkę ekran. W tej zakładce na środku po lewej masz funkcje directx, Przyspieszenie directdraw, direct3d i agp. Jeżeli masz je wyłączone to powinieneś mieć możliwość włączenia wszystkich. po skończeniu jeżeli nadal będzie się zacinało to zrób zrzut ekranu zakładki ekran.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez mati8898 » 26 Sty 2011, 19:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


Podaj także model laptopa, może faktycznie nie masz zainstalowanych sterów do grafiki.
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 12513
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 757

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 26 Sty 2011, 20:25

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


mam asusa ale wczesniej chodzilo wszystko ladnie wszystkie gry

nie mam takiej opcji wlacz czy cos pojawia mi sie tylko cos takiego
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez mati8898 » 26 Sty 2011, 20:41

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


Ale podaj dokładny model laptopa, bo co nam z samego producenta???
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 12513
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 757

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez kominekl » 26 Sty 2011, 21:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )


Podaj nam model laptopa to ci damy namiar na sterowniki.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 26 Sty 2011, 21:41

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


wiem ze k70I wiecej nie pamietam
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez mati8898 » 26 Sty 2011, 21:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


To sprawdź dokładnie. Podaj też wersję systemu (32 czy 64-bit).
Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 12513
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 757

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 26 Sty 2011, 22:06

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


a jak sprawdzic? oczywiscie pudelka po laptopie juz nie mam ;/
32-bit


edit.
asus k70Id ty019 :568:
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez mati8898 » 26 Sty 2011, 22:41

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


Image
Image
Awatar użytkownika
mati8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 12513
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 757

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 27 Sty 2011, 09:00

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


dzieki wszystko dziala poprawnie znowu :)
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 27 Sty 2011, 14:00

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


wszystko jest ok ale troche sie zmienilo np rozmiar liter, rozmiar paska zadan i wogle wszystko jest teraz male :572:

jak zmienic to zeby bylo normalnie?
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez Palacio » 27 Sty 2011, 14:23

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Zmień rozdzielczość ekranu. PPM na Pulpicie -> Ustawienia -> Rozdzielczość ekranu.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez paciomen » 27 Sty 2011, 15:03

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.7.62 Version/11.00


to zmienilem juz ale np pasek narzedi jest bardzi maly i wszystkie literki ogolnie gdzie nie pisze sa male
Image
Image
Awatar użytkownika
paciomen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 19 Sty 2011, 20:27
Miejscowość: gdzieś tam mieszkam ;p

Re: przyspieszanie sprzetowe

Postprzez Palacio » 27 Sty 2011, 16:41

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


W takim razie, wykonaj jeszcze następującą czynność: PPM na pasku startu -> Właściwości -> zakładka Menu Start -> Dostosuj -> wybierz tam rozmiar ikon.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Następna

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot]