Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

4,3gb nie chce wejść na 4,7gb !! ?? !!

20 Sty 2008, 15:49

Witam, ostatnio mam dziwny problem.
Chce nagrać film DVD, który zajmuje 4,37gb w programie DVDFab Paltinum, (zreszta nie ważne w jakim programie,bo w każdym jest to samo), to wyskakuje mi komunikat, że albo (w zależności od programu) trzeba podzielić film na 2 części, bądź że nie ma wystarczającej ilości miejsca na dysku.
To co to za wałek z tym 4,7gb na płycie :/
Bo już się gubie ;(
Na początku myślałem, że to zależy od płyty, (tańsze droższe) ale nie e ;(

Pozdro :)

ehhe

20 Sty 2008, 16:11

Spróbuj w nero jest lepsze moim zdaniem, a na jaki format chcesz ten film nagrać?? jeśli pomogłem daj +

20 Sty 2008, 16:33

To nie zależy od programu. Różnice w wielkości filmów możesz zobaczyć na tym przykładzie.
Tyle film zajmuje na dysku:
Image

A tyle w Nero:
Image

ehhe

20 Sty 2008, 16:53

Odinstaluj tryb dma daj +

20 Sty 2008, 17:24

Krycha sie tylko o + prosi bys to troche rozwinoł o tym DMA bo to skomplikowane jest http://www.dvd.idg.pl/ftp/pobierz/pc/13177.html tym programem wyłączysz/włączysz DMA wersja trial

20 Sty 2008, 17:51

Co ma DMa dowielkosci wypalanej plyty ?

Wypal plytkew Nero
Ustaw odpowiednie wartosci,sprawdz czy masz odpowiednia ilosc miejsc na plik temp

Image

20 Sty 2008, 22:03

krycha ja sie pouczyłem i wynik z tego że piszesz bezsensu on chce nagrac płyte i ma problem z dziwnymi komunikatami co ma do tego tryb DMA
Niejednokrotnie spotykamy się z problemem wolnego powolnego zapisu płyt. Wkładamy czysty nośnik do nagrywarki, wybieramy prędkość zapisu, wciskamy "Nagrywaj" i... zamiast dwóch minut, czekamy przez osiem. Dlaczego tak się dzieje ? Najczęstszą przyczyną jest po prostu fakt zbyt powolnego przesyłania danych do nagrywarki przez system. Napędy optyczne i dyski twarde potrafią pracować w różnych trybach, oferujących różny poziom obciążenia procesora oraz różną szybkość przesyłu danych, niezależnie od możliwości samego urządzenia. TO O SZYBKOSC CHODZI

20 Sty 2008, 22:35

jakoś żaden sposób nie chce zadziałać ;(

20 Sty 2008, 22:49

Rozjeb**** mnie na ch** reinstal systemu może cos z filmem jest nie tak
jaka masz nagrywarke??

20 Sty 2008, 22:57

dobra a ty kliknij http://instalki.pl/forum/rules.php nie spamuj sory że nie na temat przepraszam Yoo!

20 Sty 2008, 22:59

a ja powiem z innej beczki

widocznie tak musi być. Może jakieś zabezpieczenie, żeby jakość filmu się nie pogorszyła.

lub installnij ASPI

ewentualnie................................

.
..
czytaj dalej
.
.
.
format :D

ehhhh

21 Sty 2008, 13:43

hmmmm wiesz co podłącz tą nagrywarkę pod kabel do dyskietek pomoże, pomogłem zrewanżuj sie dla mnie i daj mi +

Re: ehhhh

21 Sty 2008, 13:48

krycha666 napisał(a):hmmmm wiesz co podłącz tą nagrywarkę pod kabel do dyskietek pomoże, pomogłem zrewanżuj sie dla mnie i daj mi +

Bla bla bla...... pożegnajmy tego pana z forum bo tylko zamęt robi..... .

Ja Ci proponuje podzielić ten film może na 2 części? Widocznie jest to za duży plik do nagrania.....

21 Sty 2008, 14:36

A jaka dokladnie ma pojemnosc nosnika na ktorym chcesz to wypalic,moze poprostu z plytkami jest cos nie tak.W Nero jak wlaczysz overburning to musi sie zmiescic.
sprobuj jeszcze Total Commander i sprawdz na innych plytkach , najlepiej dvd+r
Wyślij odpowiedź