Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

6310i

17 Lis 2005, 15:49

Witam mam 6310i jest zabezpieczona kodem aparatu.Z moją kartą sim działa a kiedy włoże inną to woła kod.Mam kabelek ale nie wiem jak można ten kod zdjąć ,może ktoś mi podpowie???????? :?

17 Lis 2005, 21:08

Raczej nie bedzie ci potrzebny kabelek. Poszukaj w necie stronek z kalkulatorami do sciagania simlocka. Podajesz tam potrzebne dane: operatora, IMEI i on generuje ci kod ktory nastepnie musisz wpisac w telefonie. Tutaj przykladowa strona ale platna:
http://i-gsm.pl/tapety,dzwonki,simlock.php
jesli poszukasz pewnie znajdziesz tez darmowe

17 Lis 2005, 22:06

hrydziu
jemu chyba chodzi o coś takiego jak kod aparatu czyli zabezpieczenie przed innymi kartami. Jeżeli to ktoś założył to ten ktos zna ten kod. Jeżeli wkładasz inną karte nawet z tej samej sieci to chce kodu od ciebie. Jeżeli sie nie myle to tylko zmiana softa, ale ja się w wiekszosci przypadków myle. Miłem coś takiego w SE t610 ale naszczescie udalo sie mi to zlamac :D kod byl 1234 :D:D bardzo skomplikowany. A jeżeli sie nie uda zapytaj sie poprzedniego własciciela jaki był kod.

Pozdro :D

17 Lis 2005, 23:51

a faktycznie ze o to moglo mu chodzic :o

6310i

18 Lis 2005, 09:28

Chodzi właśnie o kod aparatu.A najciekawsze jest to że to mój aparat od nowości i nie pamiętam żebym zmieniał ten kod a standartowy od nokii nie wchodzi? :sad: :sad:

18 Lis 2005, 15:10

Jeżeli sie nie myle to tam nie ma ograniczenia ilości wpisywania błędnego kodu. Weś próbuj np 1234, 0000, 9999, albo coś podobnego. Albo też na swojej karcie spróbuj wyłączyć ten ko może jie będzie trzeba wpisywać tego aktualnego.

05 Sty 2006, 21:28

Wiem co czujesz kidyś też ją miałem i używałem tego zabezpieczenia specjalnie[ewentualna zmiana własciciela] wkońcu zapomniałem tego kodu. Wielkie N nastąpiło gdy telefon sprzedawałem w komisie,,,świat mi się uwalił ale,ale udało się za którym razem. PAMIĘTAJ ten telefon ma dusze-może jest to śmieszne ale zobaczyś pózniej :roll:
Wyślij odpowiedź