Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Ad-Aware SE Personal a Kaspersky A-V Personal ???

24 Lip 2005, 00:36

W pobranym pliku instalacyjnym Ad-Aware , Kasperski znajduje dwa obiekty zabezpieczone hasłem . Co to jest ?? :( Proszę o pomoc :!:

24 Lip 2005, 01:01

A czy zainstalowałeś już program Ad-Aware? Czy antywirus wskazuje tylko zaszyfrowane pliki jako zabezpieczone hasłem, czy również informuje, że są zainfekowane? Może po prostu zignoruj te komunikat. Jeżeli natomiast obawiasz się wirusa, to usuń plik instalacyjny i następnym razem ściągnij go z innej stronki. Pozdrawiam!

24 Lip 2005, 01:14

ja tez tak mam , pyta sie mnie o hasło i podaje i dalej leci....

24 Lip 2005, 01:40

Dzięki Zebra za szybką odpowiedź :D :!: Program pobrałem z waszej strony , tak że myślę że był sprawdzony . Kaspersky informuje , że wykrył obiekt zabezpieczony hasłem i to mnie zaniepokoiło :cry: Czy mogę spać spokojnie :?: Czy coś jest nie tak z tym programem :?:

24 Lip 2005, 01:48

Nie ma sprawy :wink: . A co programu, to śpij spokojnie. Nie ma obaw, że złapiesz wirusa. Po prostu Kaspersky, jest "bardzo zapobiegliwy" :wink: :D . Pozdrawiam!

24 Lip 2005, 01:49

Pobrałem program z innej strony i problem pozostał :? O co chodzi z tymi zaszyfrowanymi plikami :?: Oświeć mnie :idea:

24 Lip 2005, 01:55

Leo napisał(a):Pobrałem program z innej strony i problem pozostał :? O co chodzi z tymi zaszyfrowanymi plikami :?: Oświeć mnie :idea:

Nie mam Kaspersky'ego, więc nie wiem, bo z innymi antywirusami nie ma tego problemu. Jeżeli antywirus znajduje zaszyfrowane pliki to może mieć problemy z ich przeskanowaniem, jeżeli pliki te zostaną pominięte. Antywirus może zakomunikować, że skanowanie nie jest pełne, bo niemożliwy był dostęp do niektórych plików. Jakie masz opcje, gdy wyświetla ci się ten komunikat? Mam na myśli jego treść, bo tak, to trudno cokolwiek wnioskować.
komandos napisał(a):ja tez tak mam , pyta sie mnie o hasło i podaje i dalej leci....
Tego rozwiązania nie próbowałeś? Pozdrawiam!

24 Lip 2005, 02:25

Dobra Zebra opcje są trzy : 1) POMIŃ 2) POMIŃ ARCHIWUM i leci dalej , a 3-cią opcją jest zaznaczyć w ustawieniach skan.na rządanie w zakładce rozwiązywanie problemów "nie pytaj użytkownika o hasło podczas skanowania obiektów " ale czy to nie zaszkodzi w przyszłości "mojemu systemowi " :?: :(

24 Lip 2005, 02:32

Nie, nie powinno to zaszkodzić. Ja również instalowałam program Ad-Aware SE Personal ze strony INSTALEK i nie mam teraz żadnych wirusów na komputerze, spowodowanych właśnie przez ten program. Według mnie wybierz opcję 1) lub 2). Opcję 3) lepiej zostawić aktywną ze względu na zwiększenie tym zamym poziomu bezpieczeństwa komputera. Pominięcie archiwum nie zakończy się jakąś niespodziewaną katastrofą dla systemu. Także bez obaw! Plik jest całkowicie bezpieczny... Pozdrawiam!

24 Lip 2005, 02:37

No to mnie uspokoiłaś :D Jeszcze raz dzięx za pomoc :!: Spadam !Pozdro ... :wink:
Wyślij odpowiedź