Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Adobe Flash Player i uprawnienia administratora

15 Paź 2008, 12:37

Witam.
Chciałbym zainstalować Adobre Flash Player lecz do instalacji trzeba mieć uprawnienia administratora ...
i tu moje pytanie jak to ominąć
z góry dziękuje za pomoc :)

Re: Adobe Flash Player i uprawnienia administratora

15 Paź 2008, 13:34

Kliknij na nim prawym przyciskiem myszy->wybierz Uruchom jako.
Zaznacz pole: Następujący użytkownik, wybierz Administrator.

15 Paź 2008, 16:49

Chcesz ominąć?
Zapomnij.
Albo zgadnij hasło admina.
Tego się nie da ominąć wiem bo próbowałem na masę sposobów koleżanka ma podobny problem ;P

28 Maj 2010, 19:39

Mam w pracy firefoxa 3.6.3. i brak uprawnień administratora. Podaję skuteczną instrukcję! Brak uprawnień da się w ten sposób ominąć w przypadku Firefoxa: należy ściągnąć plik http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/xpi/current/flashplayer-win.xpi. Ja musiałam ściągnąć go za pomocą internet explorer, gdyż firefox traktował go jako dodatek gotowy do instalacji (nie wiedziałam, w jaki sposób go zapisać jako plik przez MF, więc poszłam na łatwiznę i użyłam IE). Następnie wystarczy zmienić rozszerzenie pliku na *.zip, a po rozpakowaniu go - skopiować dwa pliki (flashplayer.xpt, NPSWF32.dll) do katalogu firefoxa .../plugins/. po ponownym uruchomieniu wszystkie wstrętne reklamy flashowskie działają... i filmiki również :)

Teraz pojawia się pytanie. W jaki sposób ominąć przy tym samym utrudnieniu instalację dodatku Adobe Flash Player dla Internet Explorer? Moje koleżanki używają tego programu i chciałabym im ułatwić (a może własnie utrudnić... :P ? ) życie. (Proszę nie pisać, abym je przekonała do używania MF, bo nie o to mi chodzi.) Na pewno jest sposób, jak znajdę - dam Wam znać ;)
Wyślij odpowiedź