Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
04 Paź 2008, 17:14
Jak w tytule; mam problem z pobraniem aktualnych sygnatur zagrożeń. Ostatnia taka miała miejsce 20 września. Baza więc wymaga aktualizacji, ale gdy robię ręczną aktualizację (bo normalnie mam ustawione auto) po chwili pojawia się komunikat: "Aktualizacja nie powiodła się: nie odnaleziono pliku."
Klucz licencyjny ważny do 2009.04.04.
Co się stało, jak to naprawić?
04 Paź 2008, 17:15
Albo trial Ci się skończył
lub licencja wygasła
trzeba kupić nową oto odpowiedz.
04 Paź 2008, 18:15
murarz777 napisał(a):Albo trial Ci się skończył
lub licencja wygasła
trzeba kupić nową oto odpowiedz.
Zdaje się, ze to nie ta odp. Nie mam trialowej (testowej) wersji Kaspersky'ego, a licencja ważna jest - jak pisałem wcześniej - do 4 kwietnia 2009r.
04 Paź 2008, 18:18
Skoro tak to może napisz do pomocy technicznej Kasperskiego bo w końcu to problem z licencją.
Chociaż nie jestem pewien czy aktualizacje dla Kav 6.0 są nadal wydawane nie rozważałeś upgrade do nowszej wersji?