Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Aktywacja Windows XP

15 Mar 2013, 20:32

Mam oryginalnego Windows XP Home Edition z oryginalnym kodem. Jest zainstalowany na 1 komputerze. Czy jeżeli zainstaluje na drugim używając tej płyty i kluczu, to czy uda się i czy przejdę aktrywację?

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję. Jeżeli się uda daje pochawłę 8) .

Re: Aktywacja Windows XP (ważne!!!)

15 Mar 2013, 20:55

Raczej się nie uda. Chyba, że komputer będzie odłączony od sieci a aktywację wykonasz przez telefon.

15 Mar 2013, 21:00

A jak to będzie wyglądało?

15 Mar 2013, 21:10

Dzwonisz na infolinie wklepujesz kod po chwili podają Ci kod który masz wpisać.

http://support.microsoft.com/kb/950929/pl

15 Mar 2013, 21:10

A ta infolinia to automat czy człowiek?

15 Mar 2013, 21:13

Kiedyś aktywowałem XP przez telefon. Z tego co pamiętam, to raczej automat ;).

16 Mar 2013, 10:36

Dzisiaj sformatuje pc i zobaczę jak to będzie :) . Jak się nie uda to podobno jest takie coś jak XP AntiSpy :grin: . Kiedyś informatyk mi instalował na tym pc swojego XP i zainstalował ten program bo podobno podmienia coś w rejestrze i system nie domaga się aktywacji 8) . A czy to połączenie jest darmowe :?:

17 Mar 2013, 10:55

Sformatowałem i mam pytanie - jakie sterowniki zainstalować. Na pewno do dźwięku, bo nie ma (zainstalowane), do grafiki (zainstalowane) ale usb mi nie działa! Pendrive i myszka mi działa na usb, ale ja używam telefonu jako karty sieciowej i podłączyć mogę, ale program do łączenia nie wykrywa go. Dodaję że przed formatem wszystko działało bez zarzutu.
PS: W biosie podkręciłem trochę procesor usb :) . Z 32 na 64 :) . Działa lepiej ale nadal nie moge sie połączyć.

17 Mar 2013, 16:42

Do chipsetu by się przydało też zainstalować.

Co do telefonu - instalowałeś sterowniki od niego??

I oczywiście zakładam, że masz SP3.

17 Mar 2013, 23:23

Tak, mam sp3. Co do telefonu to do galaxy szukalem sterownikow. Znalazlem 3 - jakieś nieoficjalne. Bez efektu. Drugie, również. A trzecie... mogłem podłaczyć telefon pod pc aby transwerować pliki. Ale po instalacji Samsung Kies NIE WYKRYWA TELEFONU! W telefonie jest "plum" o podłączeniu, telefon się ładuje, ale nie można się połączyć. Jeżeli chodzi o aktywację systemu to przebiegła pomyślnie. Jak coś to pliki transferuje przez pendrive a aktywację i kies pobrałem kiedy zamieniłem komputer z innym połączonym przez lan. Ciąganie kabla do mnie jest za drogie i bez sensownze, bo dzwi nie zamkne :D :lol: :shock:

PS: dodaję że podłaczenie telefonu pod kazdy inny PC daje pozytywne efekty. Dla sprawdzenia program do tetheringu działa bez zarzutu.

PS2: pc: geforce4 mx4000 :twisted: plyta: asrock x533

PS3: instalowalem co sie da ze strony producenta plyty i jedyne co dalo to dzwiek, ktorego nie bylo.

Re: Aktywacja Windows XP

18 Mar 2013, 22:14

A czy po podłączeniu telefonu w Menedżerze urządzeń występują jakieś pytajniki/wykrzykniki przy którymś z urządzeń??

19 Mar 2013, 15:16

Występuje jakiś pytajnik w polu telefonu.

19 Mar 2013, 19:15

W takim razie jakiś sterownik od telefonu nie jest zainstalowany. Spróbuj go zainstalować właśnie przez menedżer urządzeń wskazując folder ze sterownikami telefonu.

20 Mar 2013, 20:45

Nie mam tych że sterowników. Płyty do tel. nie było.

20 Mar 2013, 22:28

Podaj model telefonu.
Wyślij odpowiedź