Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

AlarmZone Vs. F-Secure.

28 Kwi 2009, 11:52

Mam problem z tymi dwoma programami, nie mogę zainstalować np. ZoneAlarm gdy już jest zainstalowany F-Secure i na odwrót. Czy istnieje jakiś sposób żeby jednak te dwa programy nie gryzły się ze sobą??? Jeżeli ktoś zna jakiś sposób na to to proszę o podpowiedź...

Re: AlarmZone Vs. F-Secure.

28 Kwi 2009, 13:07

nie ma sposobu żeby się nie gryzły....albo jeden albo drugi...wybór należy do Ciebie ;]

pozdro!

12 Lis 2009, 11:26

kch2323 napisał(a):Mam problem z tymi dwoma programami, nie mogę zainstalować np. ZoneAlarm gdy już jest zainstalowany F-Secure i na odwrót. Czy istnieje jakiś sposób żeby jednak te dwa programy nie gryzły się ze sobą??? Jeżeli ktoś zna jakiś sposób na to to proszę o podpowiedź...

ale po co ci zone alarm jesli masz pakiet F-Secure? bo rozumiem ze masz INTERNET SEURITY A NIE SAM ANTYWIRUS? Jesli masz cały pakiet to nie ma sensu miec dodatkowego firewalla bo ten, który jest, jest swietny.

13 Lis 2009, 00:19

Patisonnn napisał(a):
kch2323 napisał(a):Mam problem z tymi dwoma programami, nie mogę zainstalować np. ZoneAlarm gdy już jest zainstalowany F-Secure i na odwrót. Czy istnieje jakiś sposób żeby jednak te dwa programy nie gryzły się ze sobą??? Jeżeli ktoś zna jakiś sposób na to to proszę o podpowiedź...

ale po co ci zone alarm jesli masz pakiet F-Secure? bo rozumiem ze masz INTERNET SEURITY A NIE SAM ANTYWIRUS? Jesli masz cały pakiet to nie ma sensu miec dodatkowego firewalla bo ten, który jest, jest swietny.

Dokładnie to moim zdaniem jeden z najlepszych pakietów na rynku jeśli nie najlepszy,a już na pewno w tej cenie bezkonkurencyjny, sam mam F-Secure IS 2010 i jestem bardzo zadowolony nie potrzeba mi nic więcej :D

15 Lis 2009, 19:51

jeżeli masz pakiet F-Secure IS 2010, to alarmzone ci się nie zainstaluje, bo masz już jednego firewalla w antywirusie. zresztą myślę, że nie potrzebujesz oddzielnego programu, bo ten w pakiecie jest wystarczający dla normalnego użytkownika ;)

09 Gru 2009, 22:45

siatka napisał(a):

jeżeli masz pakiet F-Secure IS 2010, to alarmzone ci się nie zainstaluje, bo masz już jednego firewalla w antywirusie. zresztą myślę, że nie potrzebujesz oddzielnego programu, bo ten w pakiecie jest wystarczający dla normalnego użytkownika ;)

dokładnie. ja też tak myślę. firewall w F-Secure jest całkiem dobry i nie ma potrzeby instalowania drugiego. a jeśli koniecznie chcesz to zrobić, to musisz wyłączyć firewalla w FS.

25 Sty 2010, 19:58

roland napisał(a):
siatka napisał(a):

dokładnie. ja też tak myślę. firewall w F-Secure jest całkiem dobry i nie ma potrzeby instalowania drugiego. a jeśli koniecznie chcesz to zrobić, to musisz wyłączyć firewalla w FS.

To prawda, f-secure'owy firewall dobrze działa, a dwa zawsze będą się zwalczać nawzajem. no chyba że masz tylko antywirus, ale wtedy raczej nie byłoby problemu z instalacją firewalla.

04 Lut 2010, 23:37

nawrok888 napisał(a):nie ma sposobu żeby się nie gryzły....albo jeden albo drugi...wybór należy do Ciebie ;]

pozdro!

odpowiedź jest chyba oczywista ;) F-Secure ;p firma się ostatnio bardzo rozwija zauważyliście? wszędzie jej pełno ;d nawet sponsorują jakiś film freestylowy bodajże "the emotions"? no ciekawe co z tego wyjdzie ;d

23 Mar 2010, 23:45

masder napisał(a):
odpowiedź jest chyba oczywista ;) F-Secure ;p firma się ostatnio bardzo rozwija zauważyliście? wszędzie jej pełno ;d nawet sponsorują jakiś film freestylowy bodajże "the emotions"? no ciekawe co z tego wyjdzie ;d

no mi też się wydaje, że F-Secure jest lepszy ;p korzystałem z obu przez jakiś czas i bardziej mi się spodobał. a to że się rozwija to widać dobrze nie po tym co sponsoruje tylko po produktach.. porówanj sobie wersję 2009 i 2010..
Wyślij odpowiedź