Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Alkomat - jaki model?

12 Cze 2017, 09:42

Ktoś z Was ma? Jakie modele polecacie, chcę sobie kupić coś do domu, tak żeby mieć czasami do sprawdzenia się, nie chce mi się chodzić na komendę za każdym razem

Re: Alkomat - jaki model?

22 Cze 2017, 10:43

Najlepiej taki, jakiego używa policja, tylko że jest jeszcze kwestia kalibracji...

26 Cze 2017, 09:54

Kwestia też ile chcwsz wydać, te policyjne to jednak większy wydatek, na pewno nie warto kupować półprzewodnikowych tylko elektrochemiczne, sa bardziej trwałe tutaj masz fajne zestawienie różnych alkomatów http://www.alkomat.com/porownanie.htm

29 Cze 2017, 20:10

Oczywiście, że to większt wydatek, ale z drugiej strony kupować tanie "zabawki" typu breloki do kluczy z lampkami to moim zdaniem spore ryzyko.

28 Lip 2017, 11:38

Na brelok to bym się nie zdecydował ;) w końcu wybór padł na alkohita x50. Sporo osób go polecało na forach i to mnie przekonało, wyniki robi ekspresowo i to na pewno nie jest zabawka.

30 Lip 2017, 23:41

Ok, fajnie, że ekspresowo - pytanie, czy ten wynik jest PEWNY.

09 Sie 2017, 20:54

Opłaca się kupować tańsze modele? Jak bardzo przekłamują wyniki?

29 Sie 2017, 19:34

To zależy co masz na myśli pisząc "tańsze". Praktycznie wszystkie firmy liczące się na rynku mają modele alkomatów w różnych przedziałach cenowych. Ale jak alkomat jest z czujnikiem elektrochemicznym to wyniki powinny być dokładne bez względu na cenę, jak chociażby ten Alkohit o którym pisał "turing". Bardziej liczy się wtedy umiejętne korzystanie i przechowywanie.

19 Paź 2017, 12:48

No niestety te najlepsze alkomaty kosztują krocie.. I tak to nie jest na stałe.. Bo cały czas trzeba do nich kalibracje dawać.

20 Paź 2017, 07:41

Mi się wydaję, że lepiej dołożyć i kupić trochę lepszy.

20 Paź 2017, 11:12

Tutaj fajne zestawienie alkomatów w różnych cenach http://www.alkomat.com/porownanie.htm w zasadzie na każdą kieszeń chociaż widać że jednak te lepsze to już przynajmniej 300-400 zł

20 Paź 2017, 13:00

Dobry alkomat.

21 Paź 2017, 16:16

dzieki za pomoc :)

04 Sty 2018, 12:42

Mariusz77 - to na który alkomat się zdecydowałeś? W sylwka niele testowaliśmy alkohita ;) i podołał, kumpel dobił do 2 promili, rano dmuchnął i potulnie dał się wpakować do taksówki na drugi dzień auto odebrał :D

10 Sty 2018, 17:13

Waszym zdaniem takie alkomaty na własny użytek faktycznie działają?
Wyślij odpowiedź