Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Antywirusy - darmowe płatne

08 Lut 2009, 21:31

niedawno był podobny temat, ale został już zamknięty viewtopic.php?f=22&t=17430&start=0

a więc
wchodząc na stronę http://pesfaces.co.uk/
Avast wykrywa zagrożenie, którego wcześniej nie zauważał (może przez aktualizację bazy danych wirusów)
Image

obecnie używam Avasta, na początku nie miałem problemu, ale ostatnio zaczął mi "świrować", ciągle wykrywa jakieś zagrożenia.
brat na swoim kompie używał Kaspersky antywirus, ale były problemy z komputerem, strasznie wolno chodził, często się zawiszał, więc zrezygnował.
nie mam pojęcia jaki wybrać, zastanawiam się nawet na zakupieniem takiego programu, ale na razie poszukam coś z darmowych.
a więc jaki DARMOWY antywirus moglibyście mi polecić? no, ale możecie podać dodatkowo jakiś płatny.

Re: anrywirus

08 Lut 2009, 21:47

Polecam Ci Avire. Szybko skanuję, nie muli systemu i bardzo dobrze wykrywa trojany. Avast to sito, wykrywa bardzo dużo Fałszywych Alarmów. Avira jest na silniku "Kaspra". ;)

============
K.

Re: anrywirus

08 Lut 2009, 22:51

wg mnie najlepiej będzie jak sobie ściągniesz triale i spróbujesz na swoim kompie:) bo każdy Tobie poda coś innego... Ja polecę Pandę Antivirus 2009 (z firewallem!) za ok 110 zł...

Re: Antywirusy - darmowe płatne

10 Lut 2009, 00:02

Ja około rok miałem AVG. Niezły, ale jak to darmowy, dość mocno okrojony, i nie wykrywa wielu zagrożeń. Lepiej zainwestować, ja już mam prawie 2 miesiące Pandę Internet Security 2009. Sprawuje się dobrze i chodzi bez zastrzeżeń. Przetestuj sobie różne antywirusy, i sprawdź, co najbardziej Ci pasuje.

Re: Antywirusy - darmowe płatne

10 Lut 2009, 00:25

Tutaj Masz aktualny ranking zabezpieczeń http://www.forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=42&t=233
Wyślij odpowiedź