Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
05 Mar 2012, 13:15
http://www.wklej.eu/index.php?id=be0278760fWitam,
Z komputerem wszystko jest ok, tylko przy uruchamianiu programu English z longmana, wyskakuje blad. "aplikacja cd-rom.exe zostanie zamknieta.
Stąd mój log z combofixa, sam nie umiem tego przeczytac i zlokalizowac co boli komputer

Komputer niedawno mial nowego windowsa instalowanego jeszcze raz. Aktualizacje zrobione.
Pozdrawiam i prosze i o pomoc!
05 Mar 2012, 15:22
Stąd mój log z combofixa, sam nie umiem tego przeczytac i zlokalizowac co boli komputer

No a podałeś log z OTL. Poza tym ComboFixa nie stosujemy na własną rękę, ale tylko wtedy, gdy padnie taka prośba na forum. Skoro już go użyłeś to podaj log, który utworzył. Ponadto nie podałeś drugiego logu z OTL (Extras.txt), uzupełnij.
05 Mar 2012, 17:47
loga będę musiał wyciągnąć jeszcze raz, bo mi tylko brat przesłał plik.
W takim razie mam pytanie dotyczące tego problemu.
Wkłada się płytkę do cd-romu, otwiera się normalnie(moj komputer, prawy przycisk myszy, otworz)---> Instaluje oprogramowanie i w momencie uruchomienia oprogramowania czy to z płytą czy bez płyty wylatuje komunikat, że aplikacja cd-rom.exe przestała działać. To jest już treść komunikatu po rozwinięciu błędu.
http://img21.otofotki.pl/obrazki/su153_ ... ledzie.JPG. Np po włączeniu komputera, jak jeszcze nie wszystko zdazy sie zaladowac, to program normalnie sie laduje i dziala. Pozniej jak go wyłączam i chce odpalić na nowo, to nie chce sie juz uruchomic. i wyskakuje ten sam błąd.