Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
11 Sty 2012, 10:12
Ten plik, który znalazłeś to archives.dll. Z niego raczej nie wyciągniesz archiwum. Skoro nie ma go, w podanej przeze mnie ścieżce, to nie ma szans na jego odzyskanie.
11 Sty 2012, 20:39
od początku bo może trzeba przetłumaczyć :
mi nie chodzi o ODZYSKANIE ARCHIWUM tylko o to żeby ONO DZIAŁAŁO ( w programie )!!
jak klikam na ikonkę Archiwum to program N-I-E R-E-A-G-U-J-E
chciałbym zeby to sie zmieniło ustalmy na nowym numerze program R-E-A-G-U-J-E
czy jest tu ktoś kto rozumie o czym piszę czy tylko trace tutaj czas?
aha jeszce takie mam pytanko, choć wątpie , czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie z tematu konkretnie jaka usługa w systemie windows odpowiada za archiwiwum GG mam nadzieje ze nie zwątpie w wasz serwis ktory dotychczas był bardzo pomocny , pozdrawiam
11 Sty 2012, 21:11
Właściwie żadna usługa nie jest za to odpowiedzialna. Nadal nie rozumiesz, że jako, że nie masz pliku odpowiadającego za archiwum to oznacza, że nie możesz go prowadzić.
11 Sty 2012, 21:29
to skoro nie ma pliku odpowiadającego w takim razie jak wyjaśnić to:
http://img97.imageshack.us/img97/2624/jjjys.jpgno dobrze przyjmijmy ze nie moge co mam począć w tej sytuacji, skopiować plik z drugiego użytkownika? ale gdzie ?skąd? wiem ze w wersji 10 , 11 , 12 ,xx prawdopodobnie znajdują sie podkatalogi z numerami a w tej wersji ? czy znajdzie sie jakaś rada poza instalowaniem nowej wersji ktora nie dosc ze spowolni komputer i narazi na ataki adware i innego spamu reklamowego to jeszcze prawdopodobnie popsuje sie w podobny sposób (patrz analogia do spik, tlen etc)
ale mimo wszystko dzięki za odpowiedz na moje pytanie ktore zadałem na początku
kominekl napisał(a):Właściwie żadna usługa nie jest za to odpowiedzialna.
moze sam dalej juz pomyślę
11 Sty 2012, 22:42
Wyjaśnić to można w ten sposób, że nie ma pliku. Co do reszty. Proponuję tak ogólnie spróbować czegoś o wiele lepszego i innowacyjniejszego. am na myśli AQQ
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... y/AQQ.html.
12 Sty 2012, 00:40
Przede wszystkim wersja zainstalowanego GG jest stara i przez to mogą występować problemy. Data wydania przybliżonej wersji to: 23 września 2004. Czy naprawdę przez ponad 7 lat nie powstała inna, bardziej stabilna wersja
12 Sty 2012, 05:33
kominekl napisał(a):Wyjaśnić to można w ten sposób, że nie ma pliku.
nie zdecydowanie tego tak nie mozna wyjaśnic jakby nie było pliku to by archiwum nie dzialalo rowniez na koncie 2
ja mam inne wyjasnienie po prostu niektorzy nie znają sie na starszych wersjach gg i nie znają jego mechaniki czasem warto sie przyznac- to nie boli zamiast denerwowac użytkowniuka udajac ze nie rozumie sie o czym on pisze;)
co do alternatywnej wersji , rozważę choc wątpie w powodzenie jak wspomnialem po raz 3 czy 4 probowalem innych komunikatorow ktore po jakimś czasie padały
takie małe adv
czy tutaj nie ma kogos bardziej kompetentnego kto odpowiada za ten dział Palacio napisał(a):Przede wszystkim wersja zainstalowanego GG jest stara i przez to mogą występować problemy. Data wydania przybliżonej wersji to: 23 września 2004. Czy naprawdę przez ponad 7 lat nie powstała inna, bardziej stabilna wersja
niestety nie powstała nowsza wersja którą szanuję bez gadżetów bajerów i reklam, nie po to sie staram zrobić tą wersje jako geek (ha ha-zarcik taki)
zeby oglądać reklamy jak zwykly śmiertelnik to nie na mooj komputer
12 Sty 2012, 13:43
Mój drogi. Plik jest na koncie, na którym działa archiwum (więc działa). Tam gdzie nie ma pliku nie działa archiwum. Każde konto ma inny plik archives.dll. Nie ma jednego pliku na dla wszystkich kont. To, że jest na jednym koncie ten plik wcale nie oznacza, że oba konta z niego korzystają. To nie jest to samo, co konta systemowe, korzystające ze wspólnych bibliotek. Chodzi o pliki atrybutów osobistych, a nie o pliki jądra programu. Ponadto używanie starej wersji może skończyć się łatwym atakiem, gdyż stara wersja ma mnóstwo dziur w zabezpieczeniach.
PS: Takie aluzje o braku kompetencji mogą się skończyć tym, ze reszta użytkowników się wkurzy i stwierdzi, ze nie należy pomagać takiemu niewdzięcznemu użytkownikowi.
12 Sty 2012, 16:30
przepraszam moze troszke mnie ponioslo czy zebralo na szczerość chcialbym zwrocic uwagę że (byc moze siebie pownienem za to skarcić?) nikt nie rozumie najeważniejszych części moich wypowiedzi lub też nie czyta do końca i musze powtarzać jeden wątek kilka razy na początku TEMAT wątku nie został zrozumiany potem to co mowilem o kontach o innych komunikatorach praktycznie wszystko. wiem ze 'uniwersalna pigułka' z reguły pomaga za co jestem wdzięczny że takową dostalem a raczej moj komputer dostal;) ale w tym przypadku zupełnie nie o to chodziło mimo wszystko dziękuje za konkretną i rzeczową odpowiedź ze nie ma takiej usługi:) i z góry przepraszam byc moze to by do czegoś doprowadziło ale jestem malo cierpliwy
ps.
wlasnie co do ostatniej odp. to jakby ktoś czytał moje poprzednie posty to by widział gdzie znalazł sie plik archives.dll i ze nie jest on w ŻADNYM koncie użytkownika, tylko w katalogu głownym , więc znowu mi prostemu użytkownikowi i śmiertelnikowi coś nie gra..no sorki nie potrafie tego ogarnąć być moze brakuje mi oczywistej wiedzy w tym zakresie
dobrze konczę tą dyskusje bo sie robi powoli spam sprobuje to załatwić na własną rękę i ... dzięki za chęci:)
12 Sty 2012, 16:44
A z innej beczki. Co z tym AQQ?
12 Sty 2012, 17:31
a zaraz przetestuje:)
12 Sty 2012, 18:31
To wyskakuje przy AQQ?
12 Sty 2012, 18:32
tak jak wlaczam
12 Sty 2012, 18:56
To problem rejestracji bibliotek. Pobierz Dependency Walker
http://www.dependencywalker.com/ i zbadaj nm AQQ. Ponadto wejdź w START
URUCHOM