Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
16 Sty 2012, 19:16
Dzięki za link ale ja nie mam problemu z wolną pracą laptopa czy warczeniem wentylatora, u mnie tylko wiatrak chodzi cały czas;)
a przypomnę, że jest świeżo czyszczony i jest świeża podłożona pasta.
temperatury są małe, laptop się nie grzeje, niby ok ale wiatrak cały czas nie może chodzić?
16 Sty 2012, 19:33
Chodzi o ten fragment:
Nadmierne ciepło spowoduje ciągłą pracę wentylatorów.
16 Sty 2012, 20:09
ale jakie ciepło?
jesli chodzi o otoczenie, to jest to samo co było wcześniej
jeśli chodzi o pracę komputera, to nic specjalnego nie robię, wiatrak pracuje nawet jak zostawie laptop bezczynnie
pytanie: czy jest jaka opcja, by wiatrak nie pracowal caly czas, tylko włączał się kiedy potrzeba?
16 Sty 2012, 22:10
Sprawdź jeszcze w BIOS-ie, czy jest ustawiona automatyczna regulacja obrotów wiatraczka.
16 Sty 2012, 23:37
no właśnie z tym mam problem, bo nie wiem gdzie mam to odszukać w biose, mógłbym prosić gdzie mam wejść?
ale czy mogło się coś samo zmienić w biosie? ja nic tam nie zmieniałem
17 Sty 2012, 12:10
Poszukaj opcji

Q-Fan Controller. Jeśli nie znajdziesz to podaj informacje o BIOS`ie.
18 Sty 2012, 19:02
nie znalazłem konkretnie Q-FAN
ale coś podobnego: Asus FANCYSTART - disabled
jeśli to nie to, bios: BIOS Version 203 02/01/10
18 Sty 2012, 21:22
Co to za model laptopa?
19 Sty 2012, 14:29
Asus K70ID
19 Sty 2012, 18:06
Wyjmij chłodzenie i nałóż nową pastę termoprzewodzącą.
20 Sty 2012, 12:16
mati8898 napisał(a):Wyjmij chłodzenie i nałóż nową pastę termoprzewodzącą.
pasta została nałożona już wcześniej.
czy mam wykonać te wszystkie instalacje tych wszystkich plików podanych w opisie przez zainstalowaniem BIOSA?
i 2 sprawa: jaka może być przyczyna, że wiatrak cały czas chodzi, dzieje się to od przeczyszczenia z kurzu. Wcześniej było wszystko ok.
Czy aktualizacja Biosu pomoże? i jakie zmiany czekają mnie po instalacji nowego Biosu?
20 Sty 2012, 12:31
boniface napisał(a):mati8898 napisał(a):Wyjmij chłodzenie i nałóż nową pastę termoprzewodzącą.
pasta została nałożona już wcześniej.
czy mam wykonać te wszystkie instalacje tych wszystkich plików podanych w opisie przez zainstalowaniem BIOSA?
i 2 sprawa: jaka może być przyczyna, że wiatrak cały czas chodzi, dzieje się to od przeczyszczenia z kurzu. Wcześniej było wszystko ok.
Czy aktualizacja Biosu pomoże? i jakie zmiany czekają mnie po instalacji nowego Biosu?
Jeśli dobrze zrozumiałem, to z listy rozwijanej wybierasz tylko
BIOS (F13U). Chyba, że autor miał coś innego na myśli.
20 Sty 2012, 13:21
Tylko aktualizacja BIOS`a.