Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Atmosfera w pracy

09 Mar 2016, 16:25

Jak u was panuje atmosfera w pracy?
U mnie średnia - mamy szefową, która wymaga od nas podwyższania wyników. Branża związana ze sprzedażą oprogramowania. Ale chyba się zwolnię ;/

Re: Atmosfera w pracy

10 Mar 2016, 09:43

A u mnie na przykład jest bardzo dobra. Wszyscy są wyluzowani.Szefostwo również. Robimy konkretne zlecenia, potem za to dostajemy kasę tak wiec wszystko jest fair. Tyle ile się zrobi tyle się zarobki tak więc nikt do nikogo nie ma pretensji,żę zarobił mniej albo więcej. W mojej poprzedniej pracy nie mialem takiej atmosfery jak tutaj i z niej zrezygnowałem. Ważne jest aby pracować w miarę normalnym otoczeniu...

10 Mar 2016, 14:25

Zależy wszystko nie tylko od pracy, ale i ludzi. Ja np. pracuję z kumplem, mamy we dwójkę swoją firmę, ale robimy tylko dla siebie :) to wpływa pozytywnie na atmosferę.

11 Maj 2016, 11:30

Ja do tej pory trafiałem na same KAPITALNE miejsca pracy. luźno, pracowicie i zabawnie. idealne połączenie :-)

18 Maj 2016, 21:57

U mnie w biurze atmosfera rewelacyjna. tylko niestety spięcia z innymi wydziałami są na porządku dziennym... Pokaż szefowej ten artykuł http://poradnikpracownika.pl/-czy-atmosfera-w-pracy-wplywa-na-efektywnosc-pracownikow może się czymś zreflektuje. W końcu pracownik zrelaksowany to pracownik szczęśliwy, a szczęśliwy pracownik to pracownik efektywny!

08 Cze 2016, 09:15

dla mnie atmosfera w pracy jest bardzo ważna, u nas jest ok

25 Wrz 2016, 10:34

Ja pracowałem w kilku firmach.W 1 była katastrofalna atmosfera wręcz.We wszystkich innych spoko.Naśmiałem się więcej niż ze znajomymi taka lużna była atmosfera.

28 Wrz 2016, 14:52

Ja jakoś nie maiłem nigdy szczęścia do pracy z fajnymi ludźmi ( a może to ja jestem mało zespołowy). DLatego też od jakiegoś już czasu prowadzę swoją własną firmę. I w czasie wykonywania zleceń, nie muszę się liczyć z humorami innych, ani nikt nie musi liczyć się z moimi. Mówię wam, jest to o wiele zdrowsze.

29 Wrz 2016, 10:52

U mnie od pewnego czasu jest coraz lepiej ;) Jakieś 3 miesiące temu szef zatrudnił firmę dbającą o zdrowie pracowników w miejscu pracy i to był strzał w dychę! My jesteśmy pracownikami biurowymi, więc wszyscy całe dnie przed komputerami a tu jakieś masaże, ćwiczenia na kręgosłup, wytłumaczenie ergonomii pracy...no mega! Nie mówiąc już o atmosferze- nawet integracja teraz jest lepsza ;)

29 Wrz 2016, 15:27

A jaka firma się tym zajmuje jeśli można spytać? Chyba że to są jakieś chronione dane firmy ;)

29 Wrz 2016, 15:49

Znaczy wiesz, jest trochę takich firm, ale u mnie jest care solutions, taka jedna z najpopularniejszych chyba, bo działają we Wrocławiu, Wawce, Łodzi, Krakowie i takich większych miastach to więcej osób może kojarzyć. Nieee, to żadne poufne dane...znaczy mam nadzieję ;p
wracając do tematu- atmosfera mega dużo robi, ja pamiętam czasy kiedy byłam w stanie wytrzymać w kiepskiej pracy dość sporo czasu, bo ekipę miałam fajną ;)

03 Paź 2016, 10:45

Napinka to jest chyba w każdej korporacji. Wszyscy , a właściwie szefowie chcą lepszych wyników, większego nakładu pracy, lepszej efektywności itp. A to powoduje większe nerwy i kiepską atmosferę w pracy. Dlatego ja ciesze się, że pracuje w małej rodzinnej firmie, gdzie wygląda to zupełnie inaczej. Dlatego do takiej pracy chodzi się z przyjemnością.

21 Gru 2016, 11:33

Na etatach praca tak niestety wygląda. Realizacja planów, presja i stresy z tym związane. Ale coraz intensywniej rozwija się branża związana z freelancerką. A więc wolne zawody: programiści, graficy czy trenerzy. Oczywiście nie każdy ma do tego predyspozycje, ale z drugiej strony? Można się przełamać... Na link można znaleźć info dla kogo jest coaching, jakie nalezy posiadać cechy charakteru. Kto nie chciałby pracować na swoim?

30 Sty 2017, 11:57

W poprzedniej pracy ciągle straszyli wyrzuceniem, a teraz jest ok

30 Sty 2017, 13:08

wiadomo, że atmosfera zależy od całej załogi
Wyślij odpowiedź