Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

ATX-FORTRON 300PNF ATX 12V 300W; GTA 4 na srednich detalach?

31 Mar 2009, 17:47

Witam moj komp posiada takie podzespoły: 3GB RAMU,PROC. DUAL CORE E5200,GRAFIKE NV 9500 1GB DDR 2 . Wyglada nato ze gta 4 mi pujdzie ale jest jeeden problem mam ZASILACZ 300W ;/// czy na takim zasilaczu pogram w gta 4 na srednich detalach zasilacz:ATX-FORTRON 300PNF ATX 12V 300W

Re: Problem ;/

01 Kwi 2009, 15:53

A ile lat ma zasilacz? Jak jest nowy to powninieneś być spokojny a jak stary to warto by było wymienić

01 Kwi 2009, 17:48

Powiem tak : zasilacz jest jescze na Gwarancji ma jakies 2tyg ;D (komp zostal zakupiony w mediamarktcie przez starszych) więc? pociagnie mi gta 4 na srednich?

01 Kwi 2009, 19:24

Więc graj. Z tego co widzę masz na kompa gwarancje, więc jak się coś stanie dadzą ci nowy, a wymienić i tak nie możesz bo zapewne masz zaplombowaną obudowę (kupiony w Media Markt), więc sam nic przy ni8m nie zrobisz bo utracisz gwarancje.

01 Kwi 2009, 19:40

Zainstaluj i odpal, okaże się czy będzie chodziło.... zasilacz jak dla Mnie troszkę za słaby. Ale i tak nic z tym nie zrobisz bo stracisz gwarancję.

Komputera tak od razu mu na nowy nie wymienią... Ja tam przez ostatnie 5tyg. monitor do serwisu oddałem 2 razy, i jakoś Mi na nowy nie wymienili.

Pozdrawiam.

01 Kwi 2009, 22:17

MM jest sklepem dla idiotów. Niestety taka jest prawda. Teraz musisz cierpieć, chyba że się z nimi w sprawie wymiany zasilacza dogadasz w co wątpię. A jak się spali to będą mieli sapy co do twojej instalacji elektrycznej w domu i jakości zapodawanego przez nią napięcia, normalka. Ja bym uważał.

01 Kwi 2009, 22:33

Zgadzam się z mac, MM to sami idioci, ja w kompie 1GB ramu, GeForce 6600GT i procek chyba dual core 3,0 mam zasilacz 350W...

01 Kwi 2009, 22:56

destyny a czy ja napisałem że od razu ma dadzą. Na rozpatrzenie gwarancji mają od 2 do 4 tygodni i i tak nie wiadomo czy czegoś nie wymyślą żeby nie naprawiać (ja tak miałem z moją komórką - gwarancje anulowali że niby samo się nie zepsuło tylko ja to zepsułem). Po za tym przy dzisiejszych częściach do kompa (przy kompie gdzie są 2 rdzenie i grafika dedykowana) montować zasilacz 300 Watt? Według mnie powinien on mieć co najmniej 350 - 400 Watt nawet jeśli z MediaMarkt. 300 Watt to raczej do biurowych z jednym rdzeniem i zintegrowaną grafiką

02 Kwi 2009, 05:49

Ja tam uważam że MM nie jest sklepem dla idiotów. Sam kupiłem już tam nie jedną rzecz....myszki, klawiatury, monitory. Osobiście nie kupiłbym tam komputera stacjonarnego, może dlatego że sam wolałbym wybrać części. A po 2 komputery które oni tam oferują jak dla mnie nadają się tylko do zastosowań biurowych.

santana34444, Ja wiem że nie napisałeś mu że wymienią Mu od razu na nowy :). A tak ogóle lepiej brzmi od 14 do 30dni roboczych niż od 2 do 4 tygodni.

Pozdrawiam.

02 Kwi 2009, 11:52

acha,czyli ze raczej niepogram ;/ szkoda ale dzieki za odp ;D
PS. Mam Undercovera i chodzi mi na max grafie + mam wlaczona muzyke z winampa i nic sie nie dzieje nie zwiesza sie, nie restartuje sie wszystko jest ok ;D

02 Kwi 2009, 16:29

Zainstalować możesz, nie jest powiedziane że coś się stanie.

02 Kwi 2009, 16:50

matti2342 napisał(a):acha,czyli ze raczej niepogram ;/ szkoda ale dzieki za odp ;D
PS. Mam Undercovera i chodzi mi na max grafie + mam wlaczona muzyke z winampa i nic sie nie dzieje nie zwiesza sie, nie restartuje sie wszystko jest ok ;D
Po testuj te GTA IV, jeśli komputer ci się zacznie resetować, usłyszysz takie brrrrrm i reset to wina Zasilacza (sam tak miałem) spalił mi się po jakimś czasie bo wentylator był uszkodzony i okropnie się grzał;p

Re: ATX-FORTRON 300PNF ATX 12V 300W; GTA 4 na srednich detalach?

04 Kwi 2009, 11:01

matti2342 napisał(a):Witam moj komp posiada takie podzespoły: 3GB RAMU,PROC. DUAL CORE E5200,GRAFIKE NV 9500 1GB DDR 2 . Wyglada nato ze gta 4 mi pujdzie ale jest jeeden problem mam ZASILACZ 300W ;/// czy na takim zasilaczu pogram w gta 4 na srednich detalach zasilacz:ATX-FORTRON 300PNF ATX 12V 300W

niczym się nie przejmuj i graj jakby nigdy nic...
to nie twój problem, a przy odrobinie szczęścia nic ci się nie zepsuje
pzdr
Wyślij odpowiedź