Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Avgui.exe - Błąd systemu

01 Wrz 2014, 08:08

"Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono mfc110u.ddl.
Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem."

A więc, takie powiadomienie mi wyskoczyło po odpaleniu laptopa, który pomimo wskazówek z forum jak go odmulić(wielkie dzięki!) dalej przysparza problemy.
Tym razem chodzi o to, że się uruchamia dużo dłużej niż poprzednio, czy to wina tego komunikatu? Zostawiam to w waszych rękach:)

Pozdro!

Re: Avgui.exe - Błąd systemu

01 Wrz 2014, 08:57

Wejdź w tryb awaryjny i usuń AVG za pomocą tego -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... mover.html

01 Wrz 2014, 12:24

Dzięki, znikło :)
Ale możesz mi pomóc z tym długim odpalaniem systemu ? ekran dość długo się zawiesza przy napisie "zapraszam" i mieli.

Pochwała i tak się należy :)

01 Wrz 2014, 20:55

Wrzuć log z Autoruns -> otl-gmer-i-inne-poradnik-t13967-15.html#p138589

02 Wrz 2014, 08:58

Log z autoruns: http://www77.zippyshare.com/v/78849527/file.html

Mam nadzieję, że dobrze zapisałem ; >

02 Wrz 2014, 19:20

W Autoruns usuń:
zakładka Logon: