TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Badanie sprzętu

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Badanie sprzętu

Postprzez Kosmo » 22 Kwi 2010, 16:24

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.9) Gecko/20100315 Firefox/3.5.9

Witam. Ostatnimi czasy miałem problemy z windows 7 (nie wgrywanie aktualizacji, programów, niebieskie ekrany, problemy z wgrywaniem sterowników nvidii i directxa).
TU temat w którym pisałam m.in. o problemie z wgrywaniem programów.

Myślałem, że to wina systemu lub płyty i zaniosłem komputer do sklepu, gdzie kupiłem windowsa. Tam stwierdzili, że mam uszkodzone jakieś sektory na dysku twardym i że to one mogą być powodem tych wszystkich błędów + błędy CRC. O dziwo, gdy musiałem skorzystać ze stabilnego kompa, to robiłem formata na i wgrałem XP. Chciałem rozpakować archiwum win-rara, co miałem na płytce i wyskakiwały te błędy CRC. Najlepsze to, że to już po przekopiowaniu folderu na dysk.

Ci w sklepie poradzili mi się udać tam, gdzie zakupiłem komputer. Udałem się tam i powiedzieli, że ze sprzętem nic nie jest - cały sprawne, żadne błędy im nie wyskakiwały i mi wgrali w7, Firefox'a, aktualizacje i jakieś programy (total commander, open office etc.). Jak sprawdzałem u nich czy wszystko jest OK, to się okazało, że im też się nie wgrały wszystkie aktualizacje i stwierdzili, że to "aktualizacje programów których nie mam, np. ffice", ale sorry - jak oglądałem przykładowe to aktualizacje zabezpieczeń do windows media center czy IE 8. Teraz w domu już kilka razy wyskoczył błąd IE, Firefox'a i eksploratora windows.

Tak więc chcę sprawdzić, czy ci z serwisu sobie "jaj nie robili ze mnie" i faktycznie dysk ma uszkodzone sektory. Chciałbym skorzystać z programu, który mi przebada komputer, tj. sprawdzi dysk twardy, RAM, zasilacz, kartę graficzną itp.

Czy jest jakiś darmowy program co mi to przebada, abym miał pewność, że to windows dupiaty a nie uszkodzony sprzęt?

Pozdrawiam :)
Intel Core2 Duo E8400 ov.3,8Ghz, ASUS P5K/EPU, Patriot PDC22G6400ELK 4x1024MB 800MHz, Nvidia Geforce GTX570, WD Black 512GB, Fatal1ty 550W, Obudowa jakaś Easy Touch :)
Awatar użytkownika
Kosmo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Mar 2009, 21:33
Miejscowość: Bytom

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]