Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

bezpieczeństwo w sieci

06 Sie 2007, 19:45

Witam mam pytanie czy program Opiekun Dziecka bardzo spowalnia działanie komputera i co w ogóle o nim sądzicie .

06 Sie 2007, 20:08

Program dobry.Taki dodatkowy firewall :grin:
Nie testowałem tego programu.Wątpię,żeby spowalniał kompa,zależy jaki komp...Słyszałem dobre opinie o tym programie ale może wypowie się ktoś kto go używa/używał.

06 Sie 2007, 20:27

Jest to coś w rodzaju firewalla, jak każdy program w jakimś stopniu obciąża komputer oraz jak już wspomniałem ja i buzu jest "firewallem" czyli może być czasem uciążliwy (np. blokowanie poczty) ;], a można wiedzieć do czego ci Opiekun Dziecka? Może coś lepszego doradzimy ;]

06 Sie 2007, 21:38

Ostatnio moja 10 letnia córka razem ze mną szukała tematu o zwierzętach i wyświetliła nam się nieciekawa(sic!) stronka, z której trudno było się w ogóle wydostać. Nie chcę aby tak się działo. Co mi radzicie

06 Sie 2007, 22:36

Skoro się nie dało wydostać to znaczy że się coś dostało do komputera ;] polecam oprogramowanie antywirusowe NOD32* (trial), antyspyware Ad-Aware SE Personal 1.06 oraz firewalla Kerio Personal Firewall 4.3.635 PL* (freeware/trial)

*Pełna wersja pod numerem gg (patrz niżej)

06 Sie 2007, 23:18

Napewno nie polecam Beniamina, blokuję strony pedalskie, ale już erotyczne omija. No i jest zalecany przez Giertycha -.- I usunięcie go jest proste.

Możesz zeedytować plik host w taki sposób:
http://www.searchengines.pl/Blokowanie- ... 11529.html
Chodzi o dodanie tam wirtyn, które ma blokować ;)

bezpieczeństwo w sieci

07 Sie 2007, 08:46

Dziękuję Wszystkim za porady :)
Wyślij odpowiedź