Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
06 Sie 2007, 19:45
Witam mam pytanie czy program Opiekun Dziecka bardzo spowalnia działanie komputera i co w ogóle o nim sądzicie .
06 Sie 2007, 20:08
Program dobry.Taki dodatkowy firewall
Nie testowałem tego programu.Wątpię,żeby spowalniał kompa,zależy jaki komp...Słyszałem dobre opinie o tym programie ale może wypowie się ktoś kto go używa/używał.
06 Sie 2007, 20:27
Jest to coś w rodzaju firewalla, jak każdy program w jakimś stopniu obciąża komputer oraz jak już wspomniałem ja i buzu jest "firewallem" czyli może być czasem uciążliwy (np. blokowanie poczty) ;], a można wiedzieć do czego ci Opiekun Dziecka? Może coś lepszego doradzimy ;]
06 Sie 2007, 21:38
Ostatnio moja 10 letnia córka razem ze mną szukała tematu o zwierzętach i wyświetliła nam się nieciekawa(sic!) stronka, z której trudno było się w ogóle wydostać. Nie chcę aby tak się działo. Co mi radzicie
06 Sie 2007, 22:36
Skoro się nie dało wydostać to znaczy że się coś dostało do komputera ;] polecam oprogramowanie antywirusowe
NOD32* (trial), antyspyware
Ad-Aware SE Personal 1.06 oraz firewalla
Kerio Personal Firewall 4.3.635 PL* (freeware/trial)
*Pełna wersja pod numerem gg (patrz niżej)
06 Sie 2007, 23:18
Napewno nie polecam Beniamina, blokuję strony pedalskie, ale już erotyczne omija. No i jest zalecany przez Giertycha -.- I usunięcie go jest proste.
Możesz zeedytować plik host w taki sposób:
http://www.searchengines.pl/Blokowanie- ... 11529.html
Chodzi o dodanie tam wirtyn, które ma blokować
07 Sie 2007, 08:46
Dziękuję Wszystkim za porady