Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Błąd ładowania systemu operacyjnego

05 Maj 2014, 17:50

Witam, jakiś czas temu wyskoczył mi BS,i podczas ponownego uruchomienia komputera wyskoczył mi napis ,,Błąd ładowania systemu operacyjnego''.Myślałem że to wina zasilacza, w końcu siadał mi pomyślałem, więc czas go wymienić.Ok wymieniłem go i dalej to samo, dodam że podczas włączania komputera na jednym z ekranów występują pojedyncze piksele różniące się kolorem od tła.

Re: Błąd ładowania systemu operacyjnego

06 Maj 2014, 10:36

Przyczyn może być wiele, zacznij od podania pełnego konfigu komputera.

06 Maj 2014, 15:05

Procesor: DualCore Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz (11 x 200)
Płysta główna: Gigabyte GA-P31-S3G
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT
Zasilacz: Chieftec GPA-500S8

07 Maj 2014, 23:47

Podaj odczyt SMART dysku np. z MHDD -> http://www.instalki.pl/demonstracje/sys ... -mhdd.html (nie rób skanowania jak w podanym linku tylko wciśnij F8, wtedy pojawi się odczyt SMART)

30 Maj 2014, 16:42

Przepraszam że taka przerwa była w temacie, lecz nie mogłem znaleźć nigdzie w sklepach przejściówki z USB do PS2, gdyż moja płyta główna nie odczytuje USB w BIOS'ie.A tak poza tym, nie mogę wejść w BIOS, klikam Delete, i go przytrzymuję, i nic.

01 Cze 2014, 12:08

Może w Twoim przypadku do BIOS-u wchodzi się innym klawiszem??

01 Cze 2014, 12:22

Właśnie wchodzi się tym klawiszem.. podczas włączania komputera zawsze się pojawia biały ekran a na nim napis Gigabyte a na samym dole napis <BIOS>del

01 Cze 2014, 14:20

Do BIOS-u chcesz pewnie wejść, aby zmienić kolejność bootowania. Zresetuj go np. wyciągając na kilka minut bateryjkę z płyty głównej, na fabrycznych ustawieniach prawdopodobnie napęd CD/DVD powinien być "wyżej" w kolejności uruchamiania niż dysk.

01 Cze 2014, 22:57

Cóż, chyba nie muszę tego robić, gdyż podczas włączania komputera napęd już działa.

04 Cze 2014, 09:41

To czekamy na odczyt z MHDD.
Wyślij odpowiedź