Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Błąd podczas instalacji Windows 7

21 Cze 2011, 17:01

Witam, piszę na forum z problemem przy instalacji Microsoft Windows 7 64x home Premium. Błąd jest następujący:

System Windows nie może zainstalować wymaganych plików Upewnij się, że wszystkie pliki wymagane do instalacji są dostępne i ponownie w instalacji Kod błędu:.. 0x8007045D"

Każdy dysk przeszedł format, oraz na każdym dysku próbowałem instalować pliki Windowsa.
Nie jestem w stanie sam tego zrobić, ponieważ nie jestem aż tak dobrze wykwalifikowany w tych sprawach :(.

Proszę o szybką odpowiedź!

Re: Błąd podczas instalacji Windows 7

21 Cze 2011, 17:06

Jesteś na 100% pewny, że płyta z systemem nie jest uszkodzona (tzn. instalowałeś już z niej system)???

22 Cze 2011, 18:43

Właśnie kolega mówił, że płyta jest wypalona na 100 %. Nie wiem o co chodzi ;(

22 Cze 2011, 19:05

To ze jest wypalona na 100 procent wcale nie musi oznaczac ze jest dobrze nagrana jak masz mozliwosc to pozycz od kogos plyte z windowsem i sprawdz czy problem nadal wystepuje

22 Cze 2011, 19:11

Okej, spróbuje z nim uzgodnić. W razie czego, napiszę :) dziękuję

25 Cze 2011, 15:40

Witam. Pytałem się kolegi, i powiedział że zgrał mi inna wersje, niż posiada na dysku. Poprosiłem go, aby zgrał mi tą wersje, którą posiada na dysku. Więc udało się, namówiłem go. Kupiłem płytkę, nagrał mi na niej windowsa.
Wszystko ok, ładnie wszystko wchodzi. Rozpakowywnie pików dochodzi do 27 %, komputer się resetuje, i nadal instalacja trwa. Następnie przechodzi każdy proces. Komputer się resetuje. i wyskakuje komunikat :

Instalacja nie powiodła się.
Poczekaj aż system windows usunie pliki

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

I komputer się resetuje, i nic - 0. Żadnych zapisanych danych, nic! Po prostu zero! ;/ nie wiem co robić! pomocy!!

25 Cze 2011, 15:45

A patrzyles czy plyta z systemem jest napewno sprawna?

25 Cze 2011, 15:57

Wszystko jest dobre. Kolega, który posiada ten dokładnie ten sam windows, który jest na tej płytce, działa mu bez zarzutów. Bez błędów, takich, jakich doznałem ja :/ więc nie wiem o co chodzi... Jeśli chodzi o RAM, napewno nie jest jego wina, po posiada 4 GB ramu. Procesor 3.10 GHz.
Więc nie wiem, czego to może być wina :(

25 Cze 2011, 17:34

A te bledy jakie dokladnie ci wyskakuja?

25 Cze 2011, 17:38

Spróbuj jeszcze podmienić napęd DVD lub zainstalować system z pendrive`a.
Wyślij odpowiedź