Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
05 Gru 2013, 16:29
Witam,mam problem- po instalacji systrmu,przy uruchamianiu pojawia mi ,sie ciagle "sprawdzanir dysku f" .Sytuacja ta pojawia sie za kazdym razem kiedy wlaczam komputer. Nawet gdy wykonam skan, nastepnym razem jest to samo. Pojawia sie komunikat,ze dysk f zawiera błędy.Windowsa mam ma dysku C,a na tym sa jedynie jakies pliki. czym moze byc spowodowany ten blad?i jak sie go pozbyc?
06 Gru 2013, 13:52
Nie miałem ostatnio czasu odpisać. Nawiązując także do tego tematu
problem-z-windows-installer-t30102.html#p159738, jeżeli masz dysk na gwarancji to skorzystaj z niej jak najszybciej, bo jego żywot się kończy. Masa realokowanych sektorów.
06 Gru 2013, 14:23
Czyli musze rozglądać sie za nowym? Gwarancja juz chyba sie skonczyla;/
A czy mozliwe ze przyczyną tych problemów z dyskiem jest kurz?
06 Gru 2013, 14:59
To w takim razie musisz się faktycznie rozglądać za nowym. Kurz nie ma wpływu na powstawanie bad sectorów.
Podaj jeszcze markę i moc zasilacza, bo często problemy z dyskiem powoduje słabej jakości zasilacz.
06 Gru 2013, 16:15
Rozumiem. Laptop samsung r540,
zasilacz: ac adapter model pa-1600-66
,sec p/n ; ad-6019R,
input 100~240 v,50-60Hz 2.0A,
output 19Vdc-3.16 A (3.16A)
Spisalam dane z zasilacza,nie wiem czy cos jeszcze? Mam go od nowosci ( od 02.2011)
No wlasnie zastanawialam sie nad tym czy zasilacz nie nawala i nie zmasakrowal mi baterii przy okazji, laptopa zazwyczaj uzywalam na zasilaczu,a teraz czas działania na samej baterii to ok 20 min;/
06 Gru 2013, 17:46
Myślałem, że to stacjonarka. W takim razie zasilaczem się nie przejmuj.
laptopa zazwyczaj uzywalam na zasilaczu,a teraz czas działania na samej baterii to ok 20 min;/
I to jest akurat błąd. Zasilacz powinno się podłączać dopiero, gdy zostanie kilka % baterii, naładować do 100% i odłączyć. Lub wyjąć całkowicie baterię i pracować na samym zasilaczu. Inaczej właśnie akumulator zostaje szybko "zajechany".
06 Gru 2013, 19:13
Na początku tak robilam,ale pozniej bateria zaczela szaleć i jie trzymala juz tak dlugo...Czyli stanelo na tym,ze trzeba kupic nowy dysk? Nie ma juz szansy na "naprawienie" tych bad sektorow?
06 Gru 2013, 20:06
One są już realokowane, więc nie da się ich naprawić. Zresztą gdyby było ich raptem kilka to jeszcze można byłoby przymknąć oko. Ale ich jest ponad 500
Stąd problemy z systemem, które zapewne będą coraz częściej występować.
06 Gru 2013, 21:09
No nic juz,nie zrobie,trzeba rozejrzec sie za nowym...dziekuje za pomoc!