Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
04 Sie 2008, 08:13
Mam Easy Cleaner który nie może usunąć jednego wpisu w rejestrze jest on w prawdzie na zielono ale nie może . Czy jest to coś poważnego ?
04 Sie 2008, 08:33
Zielone wpisy sa prawidłowe mi się zdaje

Ale jakbyś chciał czyścić to spróbuj
CCleaner (zakładka rejestr)
oraz tym:
Wise Registry CleanerJeśli będzie potrzeba to możesz podac log z
HijackThis
04 Sie 2008, 13:11
Eh tylko Dawid255151 mówił mi , że lepiej
Easy Cleanerem .
04 Sie 2008, 19:04
Easy cleanerem nie jest od dawna wspierany i ma błędy, też go miałem i skończyło się na przywróceniu rejestru
07 Sie 2008, 08:23
Czyli usunąć easy cleaner i za instalować ten drugi dasz linka ?
07 Sie 2008, 08:30
CcleanerDo tego drugiego poszukaj
08 Sie 2008, 14:52
Jedna rzecz w cc pisze , żę usuwa : Pliki usuwane z Internet Explorer: cookies, historia, tymczasowe pliki internetowe, historia, ostatnio wpisane adresy, itd. to tylko z explorera bedzie usuwać a z np. Mozilli nie?
Oraz jak jest rejestr to jak daje skanuj by znaleść problemy i znajdzie to mam naprawiać ? Dlaczego nie moge usunąć?
p.s. użyłem go a i tak kreator oczyszczania dysku znalazł więcej .
08 Sie 2008, 16:40
na drugiej zakładce programy masz firefoxa i inne
Jeśli program znajdzie problemy to po przeskanowaniu masz opcję ich naprawy
12 Sie 2008, 07:22
Ok ostatnie pytanie czy zaznaczyć wszystko w zaawansowanych żeby więcej znajdował tzn. stare dane prefetch itd. ?
12 Sie 2008, 11:49
Wszystko nie, ewentualnnie dane prefench