Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Blue Screen

19 Lip 2013, 11:08

Wczoraj robiłem czyszczenie komputera, wgrywałem wszystkie sterowniki, programy itp. na następny dzień z rana chciałem zainstalować sterowniki do mojego procesora AMD Athlon(tm) 64 X2 5200+ 2.71 GHz ale nie znalazłem płytki to pobrałem ze stronki dobre programy, zainstalowałem i nagle zrestartował się komputer i pokazał się niebieski obraz i jedyne co zdąaweżyłem zauważyć to odliczanie do kolejnego restartu i znowu był kolejny restart ale niebieskie okno nie wyskoczyło tylko po prostu czarny ekran nawet monitor się nie chciał włączyć nie jestem jakimś tam informatykiem dlatego piszę ten temat na forum. Następnie poczytałem na wiki o niebieskiem ekranie i prawdopodobnie jest to BSOD (Blue Screen Of Death) i nie wiem co robić podam to co jest chyba najistotniejsze z mojej perspektywy.

System operacyjny - Windows7 Professional (dawny Ultimate)
Karta graficzna - GIGABYTE AMD HD6600 2gb ddr3 (5 msc. temu wymieniona)
Ram - 4gb
zasilacz - 400W
procesor - AMD Athlon(tm) 64 X2 5200+ 2.71 GHz

Odpowiem na wszystkie pytania na które bd. mógł odpowiedzieć, proszę pisać co mam zrobić nie nie zbyt jestem ogarnięty w komputerach :roll:

Re: Blue Screen

19 Lip 2013, 11:23

Sterowniki do procesora?? Ciekawe. Podaj link do nich.
I rozumiem, że systemu nie można uruchomić??

19 Lip 2013, 11:25

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... drive.html
tak nie można uruchomić

19 Lip 2013, 11:29

To nie są sterowniki, bo do procków się sterowników nie instaluje, tylko oprogramowanie. Pytanie, czy przestawiałeś coś w tym programie, np. podkręcałeś procesor??

19 Lip 2013, 11:31

nic nie zrobiłem, zainstalowałem ten program i nagle restart komputera i blue screen po restarcie

19 Lip 2013, 11:35

da się cokolwiek zrobić, byle nie kolejny format

19 Lip 2013, 11:38

Da się uruchomić komputer w trybie awaryjnym? Jak się pokaże ekran z jakimś tekstem, to wciskaj Delete, klawisze funkcyjne aż trafisz na właściwy.

19 Lip 2013, 11:43

nic nie da się zrobić nawet z del. ponieważ monitor jest w stanie uśpienia i nie da się nic zobaczyć ...

19 Lip 2013, 11:49

Hm. Błędny sterownik nie powinien spowodować takich problemów - sam kiedyś na pałę instalowałem sterownik dźwięku, to od razu wywaliło mi BSoD-a, a po restarcie go wywaliłem i był spokój.
sars napisał(a):nic nie da się zrobić nawet z del. ponieważ monitor jest w stanie uśpienia i nie da się nic zobaczyć ...

...ponieważ? Podczas włączania słychać jakieś pikanie (info od Biosa)? Włącza się dłużej? Dioda od dysku miga w jakiś dziwny sposób czy normalnie?

19 Lip 2013, 11:53

no nie wiem dlaczego, normalnie wczoraj mi działało wczoraj monitor i wszystko a dziś komputer zdechł nic nie miga, żadnych zmian tylko komputer (ogółem cały osprzęt) działa jak by komputer był w stanie uśpienia

19 Lip 2013, 13:41

Ustalmy podstawową rzecz: po uruchomieniu komputera monitor nie włącza się, czy dopiero gaśnie gdy powinien zacząć się ładować system??

19 Lip 2013, 15:28

nie włącza się

19 Lip 2013, 15:41

zrobił bym formata ile to tam 30 min. ale nie mam windowsa ;p

19 Lip 2013, 18:05

Jak zrobisz format, skoro monitor w ogóle się nie włącza???

Spróbuj zresetować BIOS przez wyjęcie baterii z płyty głównej na jakieś 30 min.

19 Lip 2013, 18:41

wyciagnalem bateryjke wyczyscilem wejscie i odpalil monitor, mam juz obraz i wcisnalem del. co teraz?????
Wyślij odpowiedź