Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Re: Blue Screens co 7-10 minut, Dokładny opis problemu. HELP

13 Lis 2011, 23:01

A jeśli chodzi o kartę dźwiękową, masz jakąś inną oprócz tej zintegrowanej???

13 Lis 2011, 23:14

Nie, pewnie mam kupić na PCI a zintegrowana wyłączyć ? Dziwi mnie to że karta sieciowa i dźwiękowa na płycie się popsuły. Dodam że niedawno wszedłem do biosu i po chwili interfejs biosu się rozsypał.
Może aktualizacja Biosu by pomogła ?

13 Lis 2011, 23:44

Nie, pewnie mam kupić na PCI a zintegrowana wyłączyć ?

Tego nie napisałem, bez sensu byłoby wyrzucać pieniądze w błoto, nie znając dokładnej przyczyny problemu.

Spróbuj może po prostu zresetować BIOS.

13 Lis 2011, 23:49

Nie posądzałem Cie o to. Kupię jakąś używaną za 10-20 zł.
Co do Biosu to go resetowałem już np. wtedy gdy po włączeniu komputera był czarny ekran. Spróbuje jeszcze raz ale to jutro idę spać.

Narazie.

Re: Blue Screens co 4 minut, Win32k.sys, nv4_mini.sys, NDIS.

18 Lis 2011, 00:35

Karty dźwiękowej nie kupiłem a mam na oku SB0410 lub SB0060 lub SB0100.
Wyłączyłem AC 97 w BIOSIE i na jakiś czas to załatwiło problem do dzisiaj, gdy pomimo wyłączonej karty dżwiękowej i sieciowej (z wyjątkiem sieciówki PCI ) często występują Blue Sreens :

Win32k.sys
nv4_mini.sys
NDIS.sys
Rt61.sys

Proszę o pomoc.

18 Lis 2011, 15:39

Drugi to sterownik karty graficznej, ostatni to wspomniany już wcześniej od karty sieciowej. Moim zdaniem to nie wina karty dźwiękowej, graficznej czy sieciowej. Dziwne by było, żeby wszystkie naraz padły. Tu coś innego powoduje problem. Sprawdź, jak sytuacja wygląda na porządnym, markowym zasilaczu. Spróbuj także podmienić pamięć RAM, a jeśli masz więcej niż jedną kość, pozamieniaj je miejscami, zostaw tylko jedną itp.

20 Lis 2011, 11:31

Kombinowanie z pamięcią ram nie pomogło. Muszę ogarnąć jakiś dobry zasilacz ale to mi się zejdzie trochę czasu. Dam znać czy pomogła wymiana zasilacza.

20 Lis 2011, 11:34

Koniecznie. Tylko pamiętaj żeby wymienić na jeden z tych, które widnieją na naszej "białej liście" -> viewtopic.php?f=7&t=23184.
Wyślij odpowiedź