Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
26 Lut 2008, 18:47
Od kilku dni restartuje mi się komputer. Wyświetla się niebieski na nim jakieś literki po 1 sekundzie restart. Co może być przyczyną ?. Rozjechany system ?
Wykluczam
Przegrzewanie elementów, wadliwą pamięć
26 Lut 2008, 18:52
Jaka konfiguracja? Może zapisz kod błędu jak zdążysz. Ja tak miałem, jak brakowało RAM'u
26 Lut 2008, 18:57
Konfiguracja jest w podpisie. 3 GB Ramu to mało jak na XP ??. Kodu błędu raczej nie zdąże napisać (wyświetla się 1 s i restart)
26 Lut 2008, 18:58
Sorry, nie zauważyłem. 3GB, według mnie aż za dość więc stawiałbym na system
26 Lut 2008, 19:00
Może przywrócę backupa z przed miesiąca wtedy zobaczymy. Jak dalej będzie problem to się odezwę
26 Lut 2008, 20:09
A procesora ostatnio nie podkręcałeś ?
W sumie napisałeś wykluczasz przegrzewanie się jakich kol wiek elementów ale jak procesor się bardzo dużo podkręci to on sam się restartuje czasem, ale spróbuj tak jak piszesz cofnąć system o miesiąc czasu
26 Lut 2008, 20:27
Wyjmnij jedna pamiec zostaw tylko OCZ a najlepiej bylo by zebys zapisal kod bledu.Pozatym pierwsze na co bym stawiala to zasilacz.
26 Lut 2008, 21:50
Pokombiuję. Udało mi sie przywrócić system ale błąd nadal jest. Pamięć ram jest sprawna. Dziwne że przywrócenie obrazu partycji nic nie dało (backup sprzed miesiąca). Obawiam się że to wina grafiki lub innego podzespołu.