Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

bluetooth

09 Sie 2007, 14:24

sorry ze pisze jeszcze raz o tym ale tamto nie pomoglo. i przy instalowaniu sterownikow z plyty wyskakuje mi blad: The InstalShield Engine (Ikernel.exe) could not be launched
wykonanie serwera nie powiodlo sie

09 Sie 2007, 15:09

Spróbuj przez menadżera urządzeń (PPM na Mój komputer > Właściwości > (Zakładka) Sprzęt > Menadżer urządzeń) wyszukaj bluetooth daj "Aktualizuj sterownik" później "Wyszukaj sterownik automatycznie" czy jakoś tak i on go powinien znaleźć, pamiętaj o tym aby płytka ze sterami do bluetooth była w napędzie. Po zainstalowaniu sterowników znajdź na płycie oprogramowanie obsługujące bluetooth i je zainstaluj.

Ps. na gg można łatwiej i szybciej to załatwić.

10 Sie 2007, 20:19

tylko tam nie ma bluetooth( w tym menadzeze urzadzen

10 Sie 2007, 22:31

A wsadziłeś go do usb pierwsze?

11 Sie 2007, 14:39

tak wlozylem go do usb i plyta ze sterownikami jest tez wlozona

11 Sie 2007, 15:47

Też kiedyś mi coś wyskakiwalo przy instalacji sterowników... nie wiem czy to był ten błąd, ale wyłącz wszystkie zabezpieczenia jakie masz na komputerze i spróbuj zainstalować ponownie

11 Sie 2007, 17:01

dalej nic

11 Sie 2007, 17:40

Ale jak go włożysz do usb to on musi być widoczny w menadżerze urządzeń, spróbuj do innego portu usb, być może sam bluetooth jest uszkodzony.

11 Sie 2007, 19:41

deamon czy miałeś ten problem wcześniej? wygiął ci się lekko to cos so wkładasz do USB? :P jeśli go wyjmiesz i włożysz a nie uslyszysz komunikatu otym ze zostal znaleziony nowy sprzęt i taki charakterystyczny dźwięk (oczywiście jeśli wlozysz a nie masz zainstalowanego bluetooth) to prawdopodobnie twoje bluetooth jest uszkodzone :D ja mam już 3-cie bluetooth bo poprzednie 2 mi się zepsuły :)

12 Sie 2007, 08:49

mialem problem z ikernel.exe. Jak instalowalem jakas gre
Wyślij odpowiedź