Cześć jeżeli złe umieściłem temat"nie tu gdzie trzeba" proszę o przeniesienie, chodzi o to ze próbowałem botować mam na pendrive ubuntu"pełne bo mi siadł dvdroom" i próbuje odpalić przez biosa aby mi zbootowało z pendrive pliki.
Zacznijmy od tego że jak wchodzę w biosa tam mam w boot coś tam że wczytuje mi dysk twardy, tam mam trzy miejsca albo dwa"na pierwszym dysk na drugim USB:USB coś tam" nie pamiętam a nie chce mi się restartować komputera, przejdźmy do sedna mam ubuntu wgrane na pen raczej instalke bo przez windows nie mogę zainstalować więc próbuje i nie moge ustawić tam pendrive USB tylko jest tam karta graficzna tak sądze itd chyba nie potrafię tego wytłumaczyć...
Chodzi o to że mam pendrive i mi nie wczytuje w biosie abym musiał zbootować np. instalujecie system tam przez dvd zamiast dvd chcę w biosie ustawić pendrive aby mi wczytało z pendrive instalke i zbootowało, po czym musiałbym przejść do instalacji nie mogę tam ustawić ktoś mnie zagłębi jak mam to ogarnąć bo nie potrafię już dwa dni próbuje i postanowiłem napisać temat!