Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
16 Kwi 2012, 18:49
Witam mam bezprzewodowy internet co prawda dziala tak jakby niedzialal ale dziala.. rzecz w tym iz nurtuje mnie to ze mam napisane "Brak dostępu do internetu" czy da sie cos z tym zrobic? moze dlatego tak slabo codzi mi net? pozdrawiam
17 Kwi 2012, 20:41
Jaki masz zasięg??? To laptop czy stacjonarny?? Podaj więcej szczegółów.
18 Kwi 2012, 10:02
Posiadam internet bezprzewodowy na sticka z MEDIONMOBILE taryfa w niemczech, laptop, zasieg w menu MedionMoble mam 4/5 kresek, zas w dolnym prawym rogu w pasku zadan mam ikone z wykrzyknikiem w zoltym trojkacie. Internet mam bardzo slaby chociaz inni uzytkownicy nie nazekaja.. moj problem polega tez na tym, iz nie moge sie polaczyc z programem gg na moim laptopie nie moge nawet stworzyc profilu bo wyskakuje mi:Błąd połączenia z serwerem, mimo to ze w Polonczeniach sieciowych medion niby jest polaczony z netem.. moze uskutecznic jakas konfiguracje?? dzieki za zainteresowanie moim tematem
19 Kwi 2012, 14:07
Masz zainstalowane sterownki od karty sieciowej?
19 Kwi 2012, 15:41
tak, mam najnowsze sterowniki, jak aktualizuje to tak mam napisane, ze juz mam
19 Kwi 2012, 16:55
Spróbuj wyłączyć programy zabezpieczające (antywirus, firewall itp).
19 Kwi 2012, 20:16
antywira nie mam xd chyba ze Win defen.. z firewall juz probowalem nadal tak samo.
moje Centrum sieci i udostepniania wyglada tak:
(ten komputer)------------------MEDIONconection-----------X-------------INTERNET(brak neta)
WYSWIETLENIE AKTYWNYCH SIECI------------------------------------------------------------------Polacz lub rozlacz
_________________________________________I________________Typ dostepu: Brak dostepu do internetu
(ikona __________ MEDIONConection__________I________________ HomeGroup: gotowe do utworzenia
domek)__________ siec domowa______________I________________Polaczenia: MedionConection
moze to cos pomoze:)