Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
13 Cze 2009, 21:17
Witam!!
Prawdopodobnie temat taki był już wałkowany 100 milionów razy ale niestety ja pewnie z czystej ułomności po wpisywaniu różnych wariacji problemu nie znalazłem nic co by mi pomogło.
Przejdę do sedna.
Chciałem udostępnić dzisiaj pliki, które mam na drugim laptopie (laptop A) i ściągnąć je na innego (laptop B).
Otóż po udanym udostępnieniu plików z laptopa B na laptopie A chciałem w końcu zrobić to czego potrzebowałem. Powtórzyłem wszystko i lipa. Odmowa dostępu.
Firewalle uruchomione ale z zastrzeżeniem wyjątków, udostępnienie bez ochrony hasłem itp. Wszystko powtórzyłem (nie robiłem tego pierwszy raz ale pierwszy u siebie w domu) i nie działa. Szukałem po necie ale nic nie znalazłem albo nic nie pomagało.
Dlaczego udostępnienie działa z jednego na drugi a odwrotnie już nie?? O co kamon skoro robiłem wszystko tak samo. Dodam, że komputery łączą się przez wi-fi i równocześnie ja jednym i na drugim widać komputer cel(w sensie, że w otoczeniu sieciowym laptopa A widzać laptop B i odwrotnie). Systemy to Vista Home Premium.
proszę o pomoc bo w poniedziałek egzamin a nie mam jak poprzerzucać materiałów i programu do elektroniki.
14 Cze 2009, 02:25
Wyłącz na razie firewalle. Włącz na obydwu konta gościa albo utwórz jakieś konto, aby na niego się można było z drugiego kompa logować.