Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Re: Brak dźwięku; plyta główna: VIARAMA U8788

28 Wrz 2012, 18:46

A jak teraz wygląda sytuacja w Menedżerze urządzeń??

28 Wrz 2012, 18:53

Wygląda normalnie. Nie wiem gdzie konkretnie zajrzeć. Prosze zobaczyć. Po wywołaniu właściwości jest informacja, że każde urządzenie działa poprawnie.
Załączniki
Menadżer.jpg
Menadżer.jpg (31.43 KiB) Obejrzany 1401 razy

28 Wrz 2012, 19:10

Powinno wszystko działać. Czy głośniki masz prawidłowo podłączone???

28 Wrz 2012, 19:26

Tak. Prawidłowo podłączone. Powinno działać, ale nie ma dźwięku.

29 Wrz 2012, 11:07

Przywracanie systemu nie pomogło. Co jeszcze moge zrobic? Prosze pomóżcie.

29 Wrz 2012, 14:26

Ale dźwięku nie ma np. po formacie czy po prostu znikł???

29 Wrz 2012, 14:50

Stało sie tak po czyszczeniu programem SUPERAntiSpyware Professional i innymi programami ze zbędnych plików. SUPERAntiSpyware Professional wykrył w rejestrze HKLM\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY MYWEBSERACHSERVICE - zalecane - usunąć 9 plików. Zostało to usuniete w trybie awaryjnym. Inny program dokonał jakiegos czyszczenia. No i wyszło co wyszło (:). Wcześniej wszystko śmigało. A teraz nawet w przeglądarce mam czerwone krzyżyki w miejscach gdzie wcześniej odbierałam multimedia. Strony internetowe proponują zainstalowanie Adobe Flesz Player i Adobe Systems Incorporated, chociaz ten pierwszy jest zainstalowany i nawet dopiero sie aktualizował. Własnie ta witryna (Wasza) też chce instalowac te dodatki.

29 Wrz 2012, 15:22

A co to był za "inny program"??? Nie zrobił jakiejś kopii zapasowej??

29 Wrz 2012, 15:33

To były CCleaner i Jv16PowerTools. CCleaner nie ma kopi, ale Jv16 ma jakiś Backups a w nim 4 foldery i w każdym z nich po dwa pliki .reg. Przywrócić to wszystko?

29 Wrz 2012, 15:52

Przywróć ten po folernym czyszczeniu.

Jeśli nie pomoże wykonaj to -> nie-slysze-wcale-dzwieku-z-glosnikow-t25704.html?hilit=notatnika#p145561 (drugi post)

29 Wrz 2012, 16:24

Przywrócone wszystkie pliki Backups . Nie pomogło. Plik FIX.REG został pomyślnie wprowadzony do rejestru i po ponownym uruchomieniu komputera dalej nie ma dźwięku.

29 Wrz 2012, 16:33

Wici napisał(a):Stało sie tak po czyszczeniu programem SUPERAntiSpyware Professional i innymi programami ze zbędnych plików. SUPERAntiSpyware Professional wykrył w rejestrze HKLM\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY MYWEBSERACHSERVICE - zalecane - usunąć 9 plików. Zostało to usuniete w trybie awaryjnym. Inny program dokonał jakiegos czyszczenia. No i wyszło co wyszło (:). Wcześniej wszystko śmigało. A teraz nawet w przeglądarce mam czerwone krzyżyki w miejscach gdzie wcześniej odbierałam multimedia. Strony internetowe proponują zainstalowanie Adobe Flesz Player i Adobe Systems Incorporated, chociaz ten pierwszy jest zainstalowany i nawet dopiero sie aktualizował. Własnie ta witryna (Wasza) też chce instalowac te dodatki.

Dobra robota z czyszczeniem jakimś programem firmy "no-name"
Na przyszłość CCleaner i nic więcej. Ja też się tak bawiłem kiedyś EasyCleanerem, skończyło się formatem, bo wypieprzyłem sobie pliki windowsowskie

29 Wrz 2012, 16:39

Nauczka dla mnie (:) Format już ostateczność. Ale ja ciągle mam nadzieję, ze tu na forum są fachowcy, którzy znajdą inne rozwiązanie i pomogą mi naprawić ten błąd. A może ja mam jakieś niewlasciwe konfiguracje w uwtawieniach albo w nowo zainstalowanych relatkach, a o tym nie wiem. Wszystko będę sprawdzać, co tylko podpowiecie (:). Tylko pomóżcie. Proszę. Skoro mam zainstalowane sterowniki, to może gdzieś w samych opcjach Windowsa włącza się lub wyłącza dźwiek albo zamienione jest jakieś urządzenie odpowiedzialne za odtwarzanie dźwięku.
Jak sprawdzic, czy sa prawidłowe konfiguracje dotyczące dźwięku?????

29 Wrz 2012, 20:00

A wykonaj test, który znajduje się w programie od karty dźwiękowej.

29 Wrz 2012, 20:03

AIDA nie pokazuje karty dźwiękowej. Prosze zobaczyć. Błąd? Nie widzi karty dźwiękowej? Czy to jest normalne i w porządku?
Załączniki
Dźwięk Windows.jpg
Dźwięk Windows.jpg (48.98 KiB) Obejrzany 1311 razy
Dźwięk PCI PnP.jpg
Dźwięk PCI PnP.jpg (38.13 KiB) Obejrzany 1311 razy
Wyślij odpowiedź