Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
14 Lip 2010, 23:47
Witam!
Mam taki problem. Padła mi płyta główna, wymieniłem ją na MSI MS-6590. Po wymianie i zainstalowaniu sterowników(znalezione na stronie producenta, oryginalnej płytki ze sterownikami niestety nie posiadam) dźwięk nie działa. Próbowałem instalowania innych sterowników - bez efektów. Może wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Tak jak pisałem płyta gł. to MSI MS 6590, procek Athlon 2000XP+, Windows XP +SP3
15 Lip 2010, 08:43
Wejdź w menedżer urządzeń i zobacz, czy są jakieś pytajniki lub wykrzykniki. Jeśli tak to napisz przy jakim urządzeniu.
15 Lip 2010, 12:05
W menadżerze urządzeń nie ma nic z wykrzyknikami ani pytajnikami. Zapomniałem jeszcze dodać, że w biosie włączone(było wyłączone).
15 Lip 2010, 21:36
Wejdź w Start

Wszystkie programy

Akcesoria

Rozrywka

Regulacja głośności i zobacz, czy suwaki regulacji głośności są aktywne.
16 Lip 2010, 13:58
Problem rozwiązany.
Wszystko aktywne, włączone, zainstalowane poprawnie sterowniki. Okazało się. że brak dźwięku jest spowodowany brakiem zworek na płycie głównej. Poprzedni właściciel miał podłączony panel przedni i zworki były niepotrzebne. Po założeniu zworek dźwięk ożył i wszystko działa jak należy.
Dzięki za pomoc.