Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Brak dźwięku Windows XP

31 Paź 2011, 15:15

Mam dziwny problem, otoz jakis czas temu rodzice chcieli zainstalowac na komputerze skype, po instalacji i podczas rozmow, kazdy dzwiek byl jakby w trybie "hall" tak jak na jakiejs sali, czy to na youtube, czy na skype. Przyjechalem, zainstalowalem nowy sterownik do plyty glownej i teraz w ogole nie ma dzwieku, co sie stalo?

Instalowalem sterownik z internetu, z plyty dolaczonej do plyty glownej i glosu jak nie bylo tak nie ma, wszystkie ustawienia sa w normie, nic nie jest wyciszone, gdzie szukac przyczyny?

p.s plyta gigabyte ep43-s3l, karta muzyczna to realtek hd audio..

pomocy :oops:

Re: brak dzwieku win xp

31 Paź 2011, 16:18

Czy w Menadżerze urządzeń występują znaki zapytania :?: Jeśli nie, sprawdź Regulację głośności.

31 Paź 2011, 17:22

Nie wystepuja nigdzie znaki zapytania, wszystko poakzuje ze urzadzenia dzialaja poprawnie, nie wiem gdzie szukac przyczyny.. wszystkie wskazniki sa w normie, glosnosc tez..

gdzie szukac? pomocy!

31 Paź 2011, 17:35

Sprawdź wszystkie ustawienia w Panelu Sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio.

Re: Brak dźwięku Windows XP

31 Paź 2011, 21:00

Wszedzie glosnosc na maksa, w "sprzet" pokazuje ze wszystkie urzadzenia dzialaja poprawnie.. nie mam juz sily, co robic?

31 Paź 2011, 21:08

Skoro dźwięku nie ma w żadnej aplikacji, odinstaluj obecny sterownik poprzez Menadżer urządzeń i zainstaluj ponownie. Jakie masz zainstalowane kodeki :?:

31 Paź 2011, 21:08

Przeinstaluj sterowniki Audio.

31 Paź 2011, 22:15

Standardowe urządzenia systemowe - nazwa kodekow audio.. odinstalowac sterwonik realtek ? i skad potem zainstalowac nowy? bo ja juz w menadzerze odinstalowalem i instalowalem nowy z plytki i z sieci i nie bylo rezultatu

31 Paź 2011, 22:26

Zainstaluj kodeki ffdshow.

31 Paź 2011, 22:45

zainstalowane, nie ma efektu, nadal brak dzwieku

01 Lis 2011, 18:27

Czy instalowałeś te -> http://driverscollection.com/?file_cid= ... 632402d86a?
Wyślij odpowiedź