Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
16 Paź 2010, 13:21
Witam !
Jeżeli chodzi o zwykly modem to bez problemowo laczy mi sie z netem przy starcie systemu , ale livebox ma wielkie problemy ze zlapaniem lacza .
Wiem ze livebox ma wieksze wymagania , ale czy sa moze jakies np. programy do tego zeby wzmocnic jakos to polaczenie aby mi sie nie rozlaczalo i moglo sie polaczyc ??
Troche namieszalem ale mam nadzieje ze wiadomo o co mi chodzi

Zależy mi na internecie przez tego liveboxa bo mam dzieki temu bezprzewodowego neta pod playstation3 no , a tak to moge najwyzej sobie kupic router i miec neta tylko gdy komp jest wlaczony ;/
18 Paź 2010, 12:13
Generalnie livebox to największe gówno w dodatku płacisz 10 zł dodatkowo miesięcznie za niego do rachunku. Możesz go zwrócić i zakupić tplinka np 8901g albo lepszy model - zalecany 8910g. Będziesz mieć również bezprzewodowo ale bez problemów.
22 Paź 2010, 13:39
Ehh no szkoda bo to kolejny wydatek ponad 100zł , a co do liveboxa to nie płace miesięcznie za niego bo mam go za free od neostrady bo mam tv od nich .
A co do tego modemiku polecanego przez ciebie to net pewnie jest tylko w tedy gdy jest uruchomiony komp zgadza sie ??
Livebox ma wlasne zasilanie no ale ostatnio to juz wogule przestal mi sie laczyc

To już muj drugi bo poprzedni dodatkowo się jeszcze zawieszał .
22 Paź 2010, 19:09
Router który ja podałem podłącza się do prądu konfiguruje i jest nie zależny od komputera. Szkoda że w pierwszym poście nie napisałeś że masz również tv od neostrady. Livebox to największy shit.
23 Paź 2010, 14:14
Skoro też jest niezależny od kompa to chyba warto kupić , ale z liveboxem mam problem bo on ma podobno duże wymagania co do siły łącza , ja mieszkam na wsi no i ta siła nie jest z byt duża więc wydaje mi się że kupno tego Routera może nic mi nie dać .
Obecnie łącze się przez modem Sagem F@st 800 , a czy ten router też ma jakieś większe wymagania ???