Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

brak pliku ntdlr

30 Sie 2012, 19:38

brak pliku ntldr
nie mogłem odalić kompa a miałem winde na c więc zainstalowałem sobie drugą d żeby wejść na forum więc mam pytanie czy da się jeszcze coś zrobić aby odzyskać c czy czeka mnie format

Re: brak pliku ntdlr

30 Sie 2012, 20:12

Jak nie ma jakiegoś pliku, to robisz instalację nakładkową (tak, jakbyś robił formata, tylko zamiast Enter wciskasz w odpowiednim momencie R - Napraw)

30 Sie 2012, 20:38

Pangia napisał(a):Jak nie ma jakiegoś pliku, to robisz instalację nakładkową (tak, jakbyś robił formata, tylko zamiast Enter wciskasz w odpowiednim momencie R - Napraw)

Co?? Klawisz R/Napraw to jest instalacja nakladkowa? Ciekaw jestem gdzie to wyczytales lub kto cie tego nauczyl wracajac do tematu mozesz zrobic instalacje nakladkowa ale najpierw musimy dowiedziec sie jaki masz system

30 Sie 2012, 20:54

mam xp pro service pack 3 czytałem w necie że trzeba skopiować pliki z płyty z windą więc tak zrobiłem i chyba pomogło bo prędzej nie mogłem żadnego programu odpalić z c a teraz już mogę tylko nie wiem jak zrobić żeby winda odpalała się z c a nie z d

30 Sie 2012, 21:04

A podczas uruchamiania komputera nie masz przypadkiem opcji wyboru systemu?

30 Sie 2012, 21:07

nie mam

30 Sie 2012, 21:34

bajbus napisał(a):
Pangia napisał(a):Jak nie ma jakiegoś pliku, to robisz instalację nakładkową (tak, jakbyś robił formata, tylko zamiast Enter wciskasz w odpowiednim momencie R - Napraw)

Co?? Klawisz R/Napraw to jest instalacja nakladkowa? Ciekaw jestem gdzie to wyczytales lub kto cie tego nauczyl wracajac do tematu mozesz zrobic instalacje nakladkowa ale najpierw musimy dowiedziec sie jaki masz system

Z
Kod:
http://forum.dobreprogramy.pl/instalacja-nakladkowa-windows-t486919.html
, googlowałem zanim napisałem, zresztą zawsze tak mi się wydawało, że tak to działa.

30 Sie 2012, 21:51

@Pangia ale opcja klawisz R/Napraw jest do naprawy systemu a instalacja nakladkowa to calkiem cos innego wiec to sa 2 rozne opcje :D

30 Sie 2012, 21:57

Pokaż nam zawartość pliku -> C:\Boot.ini .

30 Sie 2012, 22:28

oto zawartość pliku boot.ini
http://www.wklej.eu/index.php?id=5bb4ddbd3b

31 Sie 2012, 13:07

mirasmc1 napisał(a):oto zawartość pliku boot.ini
http://www.wklej.eu/index.php?id=5bb4ddbd3b

Zmień na:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

31 Sie 2012, 13:35

bajbus napisał(a):@Pangia ale opcja klawisz R/Napraw jest do naprawy systemu a instalacja nakladkowa to calkiem cos innego wiec to sa 2 rozne opcje :D

No to jak inaczej ma działać funkcja "Napraw" niż poprzez nadpisanie i ewentualne dodanie brakujących plików Windowsa?
I kto zrobił mi bałagan w poprzednim poście, wstawiłem link w kod [url], a ktoś mi to zmienił na [code] -.-

31 Sie 2012, 14:03

bajbus i Pangia, obydwaj macie rację z tym R, zależy tylko kiedy zostanie ono wciśnięte. Jeśli w pierwszym oknie po załadowaniu instalatora to włączy się Konsola odzyskiwania, jeśli w późniejszym etapie podczas odszukiwania aktualnie zainstalowanego systemu - przejdziemy do naprawy systemu, czyli właśnie Instalacji nakładkowej

31 Sie 2012, 14:26

Hah, tego się nie spodziewałem :D Rzadko się zdarza, żeby racja była po obu stronach :) Dzięki za objaśnienie.

31 Sie 2012, 14:48

@Pangia tez sie tego nie spodziewalem hehe tak wiec dziekuje takze za objasnienie pozdrawiam :D
Wyślij odpowiedź