Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
31 Paź 2008, 05:17
Witam!
Mam olbrzymi problem. Wczoraj w moim laptopie (wspomniany w temacie Asus Z53SV) padła Vista. Postanowiłem zrobić formata i zainstalować XP Home i tu się pojawia mały problem, bo za chiny nie mogę znaleźć sterowników do hardware'u (te na płycie dostarczone przez AsusTeka są tylko pod Vistę). Do karty graficznej jeszcze jako takie znalazłem ale mam problem z kartą, dźwiękową, sieciową, płytą główną.
Szukałem w internecie, kilka godzin(stąd ta piękna pora mojego postu) i nie znalazłem za wiele.
Prosiłbym o pomoc albo informację czy w ogóle na tym laptopie jest jakaś szansa na normalne użytkowanie xp.
Dziękuję i pozdrawiam.
31 Paź 2008, 12:00
Z tego co czytałem to powinny pasować sterowniki od F3Sc, pobierz i sprawdź
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=pl-pl
31 Paź 2008, 14:03
No właśnie wczoraj, krótko po napisaniu tego posta znalazłem info, że powinny pasować i faktycznie od dźwięku pasują ale od wireless i ethernet już nie.
31 Paź 2008, 15:14
Spróbuj zainstalować do chipsetu, a później przez menadżer urządzeń te, do których nie możesz znaleźć
31 Paź 2008, 19:13
ok częściowo poszło. Resztą zajmę się później. Mam jeszcze jedno pytanko. Skąd wziąć oprogramowanie/sterowniki do klawiszy funkcyjnych, troszkę przeszkadza mi brak możliwości wyciszenia laptopa czy ściszenia.
31 Paź 2008, 20:39
A ATK z tej listy dla F3Sc próbowałeś?
01 Lis 2008, 00:19
Próbowałem ale mi wywala błąd, że brak zainstalowanego elementu atk0100, poszukałem ściągnąłem, zainstalowałem i nadal to samo.
EDIT:
No niestety nie jest wszystko do końca z dźwiękiem tak jak powinno

, co jakiś czas niestety braknie mi dźwięku i nie mogę obejrzeć nic ani posłuchać muzki.
Coś można zrobić??
04 Lis 2008, 00:36
Nie wiem jest tam ktoś kto wie co zrobić?? Hallo??
04 Lis 2008, 15:55
Co do dźwięku to odinstaluj w menadżerze urządzeń. Później ponownie wyszukujesz (Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu) i powinno wykryć ponownie, wtedy zainstaluj za pomocą menadżera urządzeń.
04 Lis 2008, 19:38
Próbowałem już tego prędzej i nie podziałało. Obejrzę jakiś film i na przykład chcę włączyć następny i nie ma dźwięku. Co najlepsze dźwięki systemowe są. Kombinowałem z kodekami ale też nie pomogło.