Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Brother DCP-115C i niezdolna do druku

18 Paź 2008, 11:54

Witam. Mam mały problem z dtrukarko od pewnego czasu niec nie moge drukować. Wyskakuje mi komunikat że jest niedolna do druku. Stosouje Tusze active jet i poraz pierwszy mi się to zdażyło. Aktualizwołałem softa i nic prosze o pomoc !!!!

Re: Brother DCP-115C i niezdolna do druku

18 Paź 2008, 14:14

Wiesz to że tusze się czasem dolewa to nic, ale raz na jakiś czasz padnie kardidz albo przyschnie i lipa, prawdo podobnie padł kardidz,możesz jeszcze po próbować przywrócić go do życia za pomocą moczenia końcówki kardidza np w denaturacie ,albo w spirytusie, kiedyś miałem kardidz przyschnięty i takie moczenia pomogły ale na krótki czas.

19 Paź 2008, 08:43

A czy mugbyś mi powiedźieć jak ten kardzisz wymienić czy może chodzi ci o opkaowanie z tuszem.Czy oto ci chodzi że mam zalać dźiury w drukarce tam gdzie wkładam tusz.????

19 Paź 2008, 08:54

Sprawdzasz jego numer idzesz do sklepu kupujesz nowy katridż, stary wyjmujesz nowy wkladasz, jesli jest prawdopoodbnie przyschniety katridz to nic nie da jego dolanie

19 Paź 2008, 10:10

Jak jest przyschnięty to w zestawie Active jet są strzykawki i i taka podstawka do której wkłada się kartridż. Wkładasz go tam i wyciągasz trochę tuszu. U mnie to działa.

20 Paź 2008, 08:15

zroboiłem co kazałeś no i teraz jest żecz odwrotna wyskakuje mi komunikat Unabvle to init ??? oco chodźi ????
Wyślij odpowiedź