Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
26 Mar 2010, 22:10
To nie w tym rzecz, bo u mnie jest tak samo. Doprowadź plik boot.ini do tej postaci:
- Kod:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
I zobacz, czy nadal będzie to odliczanie.
27 Mar 2010, 11:49
Nadal to samo.. a poza tym czytałem na innych forach, i pytałem kolegów. Mówili, że właśnie system wywala "uruchom system windows normalnie" wtedy gdy ma problemy z wczytaniem sterowników, i dlatego pyta czy uruchomić
27 Mar 2010, 14:28
To napisz jak wygląda ten ekran podczas uruchamiania. Jest tam do wyboru np. tryb awaryjny itp????
27 Mar 2010, 15:11
tak to jest dokładnie to..
1. tryb awaryjny
2. awaryjny z obsługą sieci
3. coś tam ....
Uruchom system windows normalnie
27 Mar 2010, 21:35
Hmm, to może spróbujmy tak:
Włóż do napędu płytę z systemem, a następnie wejdź w Start

Uruchom

wpisz:
sfc /scannowW logu widać było także, że jest problem z Dziennikiem Zdarzeń, więc Start

Uruchom

wpisz:
services.msc 
znajdź usługę Dziennik zdarzeń i sprawdź czy typ uruchomienia jest ustawiony na Automatyczny, jeśli nie to go tak przestaw.
27 Mar 2010, 23:55
Dziennik zdarzeń był ustawiony na "Automatyczny", a płytkę mi gdzieś chwilowo wcięło
28 Mar 2010, 08:57
W takim razie odpal sfc /scannow bez płyty i jeśli będzie chciał podmienić jakieś pliki to wypisz ich nazwy.
29 Mar 2010, 07:10
Mam kolejny problem, gdyż jakiś reklamiarz albo coś sie wdarł w firefox'a
odpalam i za każdym razem jest 20 okienek jakichś reklam...
OTL.txt
http://wklej.eu/index.php?id=d275ab466f&view=nlExtras.txt
http://wklej.eu/index.php?id=dee2ce7c19&view=nl
29 Mar 2010, 15:33
Tyle tylko, że w logach nic nie widać. Zrób
pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport
Usuń resztki po Esecie tym narzędziem
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=co ... &actp=LIST