Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Chwilowe zamrożenia komputera

05 Paź 2008, 20:05

Witam,
gdy mój komputer (podpis) chodzi dłużej niż ~5h zaczyna mu odwalać, tzn. przycina się na ułamki sekund i jest to wkurzające, kursor chodzi cały czas normalnie tylko okna, zawartość wyświetlana na monitorze się zamraża i po ułamku sekundy jest dobrze to jest takie chwilowe. System czysty bynajmniej tak twierdzą logi z HijackThis i ComboFix. Dodam że po ponownym uruchomieniu komputera jest już dobrze, tzn. uruchomię go ponownie i już tego problemu niema (pojawia się po następnych ok. 5h), dodam że komputer się nie przegrzewa.

Re: Chwilowe zamrożenia komputera

05 Paź 2008, 20:09

Może komputer masz zaśmiecony :?: przeczyść go :-) polecam
https://www.instalki.pl/programy/downlo ... eaner.html
https://www.instalki.pl/programy/downlo ... rzacz.html

05 Paź 2008, 20:10

Tych programów nie używałem, natomiast codziennie stosuję CCleaner.

05 Paź 2008, 20:11

Zrób optymalizację:
viewtopic.php?f=43&t=7834
viewtopic.php?f=43&t=3660
Ostatnio edytowany przez cosik_ktosik, 05 Paź 2008, 20:12, edytowano w sumie 1 raz

05 Paź 2008, 20:11

Jakie masz aplikacje w tle włączone pobierasz gry czy coś?

05 Paź 2008, 20:15

Neon1992 napisał(a):Tych programów nie używałem, natomiast codziennie stosuję CCleaner.

Nie zaszkodzi ich spróbować..

Może problem tkwi w tym że twój system nie był bardzo dawno formatowany? miałem taki przypadek i właśnie format wtedy mi pomógł ale to może nie jest konieczne co do twojej kwestii.

05 Paź 2008, 20:17

murarz777 o to chodzi że właśnie cały czas się coś pobiera, aplikacje włączone w tle to: KalendarzXP, USDownloader, KIS 8 (2009) i sterownik od karty sieciowej.

cosik_ktosik optymalizacja wykonana już wcześniej tzn. powyłączane usługi oraz uruchamianie w Start -> Uruchom -> msconfig.

Dawid255151 zgadza się, komputera nie formatowałem odkąd go złożyłem czyli sierpień 2007. Napisałem dlatego na forum żebyście mi pomogli go doprowadzić do normalnego stanu bez formatowania. Ja wiem że w przypadku Windows'a format na wszystko pomaga, ale to nie wchodzi w grę.
Ostatnio edytowany przez Neon1992, 05 Paź 2008, 20:23, edytowano w sumie 1 raz

05 Paź 2008, 20:20

:arrow: viewtopic.php?f=43&t=12675

Ostatnia fotka możesz wyłączyć z paska kilka programów..

05 Paź 2008, 20:23

I na wejściu mogę powiedzieć że to wina Kasperskiego mam to samo musisz go zresetować bo zapycha procka
Wyłącz i włącz Kasperskiego u mnie dochodziło nawet do tego że Kaspersky wykorzystywał 70% ramu przy 2GB
to pewnie dlatego że AV ciągle filtruje te aplikacje w poszukiwaniu wirusów.

05 Paź 2008, 21:07

murarz777 jesteś wielki!!
Zresetowałem KIS i pomogło ;-) (wyłączyłem i włączyłem go ponownie i wszystko działa jak należy).
Co zrobić żeby go tak nie resetować tylko żeby to było cały czas dobrze?

05 Paź 2008, 21:10

Słuchaj Ja się z tym codziennie męczę nie ma jeszcze chyba aktualizacji dla tego problemu musimy czekać niestety.
Mam nadzieje że problem zostanie rozwiązany bo to bardzo irytujące jak się wszystko wiesza.
Pozdro

05 Paź 2008, 21:49

Mam nadzieję że Kaspersky Lab wyda jak najszybciej jakiegoś patch'a, który naprawi ten problem.
Wyślij odpowiedź