Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
22 Lis 2007, 22:16
Potrzebuje jakiegos firewalla ktory by dobrze dzialal z
AwastemMailem duzo ich ale niektore gryzly sie z antywirusem i musialem usunac
Potrzebuje czegos dobrego zaufanego i nie gryzacego sie z innymi programami jednak naj bardziej zalezy mi na ekonomice i szybkosci nie chce zeby moj komp wydawal polowe swojej sily na fireware
Z gory TNX
23 Lis 2007, 16:29
Kerio wposzcza co popadnie a Zona Alarm mnie wqur...bo strasznie zamula i co najgorsze to ciagle pipanie ;/
ogladam film a tu pipi ;/
Dodam ze nie musi byc to wersja bezplatna ale jak ma byc platna to musi byc znana bo wtedy... nie wazne
23 Lis 2007, 17:40
https://www.instalki.pl/download/progra ... -firewall/Bardzo dobry...
Ja uzywam Subelt Personal Firewall (Dawne Kerio Personal Firewall) i jest bardzo dobry, nic mi nie wpuszcza...
23 Lis 2007, 17:46
ehh
A ten Subelt Personal Firewall to z kad pobrac?
czy to jest to samo co Kerio?
23 Lis 2007, 18:16
adamsio napisał(a):Kerio wposzcza co popadnie a Zona Alarm mnie wqur...bo strasznie zamula i co najgorsze to ciagle pipanie ;/
ogladam film a tu pipi ;/
Dodam ze nie musi byc to wersja bezplatna ale jak ma byc platna to musi byc znana bo wtedy... nie wazne

Jak nie masz pojecia o czym piszesz to sie nie odzywaj.
adamsio napisał(a):A ten Subelt Personal Firewall to z kad pobrac?
Pobrac najlepiej z instalek
https://www.instalki.pl/download/progra ... -firewall/adamsio napisał(a):
czy to jest to samo co Kerio?
Tak , kontynuacja.
Czytaj uwaznie posty a bedziesz wiedzial.
23 Lis 2007, 18:30
No to zoabcze
jak sie sprawdzi to dam +
A co do tego pipania podczas ogladania filmu to wiem co mowie ;/
On caly czas cos widzial
ogladam film i ze w filmie jest wirus ;/
Przeskanowalem avastem i internetowym jakims skanerem i nic a ten cigle cos ;/
23 Lis 2007, 19:27
Z tym Sunbeltem net mi muli
Zostane przy swoim starym sposobie bede mial samego avasta i bede skanowal sobe raz na tydzien lub 2
23 Lis 2007, 21:18
o.O
A Jetico próbowałeś?
23 Lis 2007, 22:47
LucaS napisał(a):o.O
A Jetico próbowałeś?
Tak
opisze wszystko po kolei...
...wiec zainstalowalem jetico i uruchomilem komputer ponownie tak jak zarzadal tego system...po wlonczrniu ponownie komputera pojawilo sie pelno komunikatow programu wszystko zaakceptowalem i stalo sie to co zawsze avast zostal zablokowany przez Jetico i pojawil sie komunikat o takim i takim bledzie a nastepnie i avast i i Jetico wylonczyli sie i po jakims czasie komputer sie zresetowal...gdy komputer sie uruchomil pojawil sie komunikat o erroze JEtico i pokazalo sie okienko do wysylania raportu o bledzie...zamknolem chcialem odinstalowac jetico wiec szukalem w starcie pliku uninstal w pliku gdzie jest to zainstalowane i nigdzie nie bylo wiec weszlem w panel sterowania kliknolem na usun i komp sie zawiesil po czym zresetowal sie...Ponowilem probe i sie usunol...
Nie wiem co powoduje te bledy...
Zostane chyba przy Windosowskim Firewalu
23 Lis 2007, 23:03
Bledy sa tylko z twojego powodu.
Wiesz do czego sluzy firewall ,jakie ma zadanie i jak dziala ?Czlowieku czytaj opisy i mysl troche.
Utworzysz odpowiednie regoly i musi smigac
Tu masz opis jak skonfigurowac (program jest dziecinnie prosty)
- Kod:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=35065
Wklej logi
23 Lis 2007, 23:26
niunka napisał(a):Bledy sa tylko z twojego powodu.
Wiesz do czego sluzy firewall ,jakie ma zadanie i jak dziala ?Czlowieku czytaj opisy i mysl troche.
Utworzysz odpowiednie regoly i musi smigac
Tu masz opis jak skonfigurowac (program jest dziecinnie prosty)
- Kod:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=35065
Wklej logi
Zrobilem tak jak tam jest a co do logow to gdzie to jest?
A i juz nie potrzeba fireware mam windosowska z dodatkiem powinno starczyc