Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Co ile trzeba płacić na Torrenty.org

13 Mar 2011, 15:43

Chciałbym założyć konto na Torrenty.org, ale nie wiem co ile trzeba wysłać SMS aby mieć konto. Jeśli ktoś ma konto to proszę o szybką odpowiedź.

Dziękuję!

TheNeverhood100 (Oskar) :smile:

Re: Co ile trzeba płacić na Torrenty.org

13 Mar 2011, 15:46

Tylko raz, przy rejestracji.

13 Mar 2011, 15:58

Dziękuję, a czy masz konto na tym serwisie? I jeszcze jedno, czy opłaca się posiadać konto, a jak tak, to czy one jest na zawsza, czy po np. roku użytkowania jest usuwane?

13 Mar 2011, 16:01

Konto zostaje na stałe.

14 Mar 2011, 18:02

TheNeverhood100 napisał(a):Dziękuję, a czy masz konto na tym serwisie? I jeszcze jedno, czy opłaca się posiadać konto, a jak tak, to czy one jest na zawsza, czy po np. roku użytkowania jest usuwane?

Konto jest aktywne cały czas, natomiast jeżeli nie będziesz z niego korzystał, przez dłuższy okres (jest on wpisany w regulamin, nie chcę wprowadzać w błąd), zostanie ono usunięte.

14 Mar 2011, 18:05

Zastrzegamy sobie możliwość wykasowania z serwisu nieużywanych kont w zależności od wydajności naszych serwerów, aby zwolnić miejsce dla nowych użytkowników:
1. Strona główna - konta z których nie korzystano dłużej niż dwa miesiące.
2. Forum - konta z których nie korzystano dłużej niż sześć miesięcy.

12 Kwi 2011, 08:49

Tak to prawda, kiedyś straciłem tam konto. Przyczyna - brak logowania się przez ponad dwa miesiące.

12 Kwi 2011, 14:27

Konto na stałe. ja bym powiedział do czasu aż policja przeszuka mieszkania użytkowników takich serwisów.
W Polskim prawie karnym jest coś takiego, że samo posiadanie nielegalnego programu jest karane. Wcale nie trzeba go używać.
Z resztą zajrzycie na taki wątek
Co wolno legalnie ściągać z internetu?

"Programów komputerowych nie można.
Na podstawie art. 278 § 2 kodeksu karnego uzyskanie pirackiego oprogramowania (ściągnięcie go z netu) traktowane jest jak kradzież, natomiast przyjęcie programu pochodzącego z przestępstwa jako paserstwo - art. 293 § 1 kodeksu karnego.
Konsekwencje prawne są poważne i łamią je albo nastolatkowie albo firmy chcące oszczędzić na piekielnie drogim sofcie."
źródło: http://www.favore.pl/forum/komputery-internet-telefony/co-wolno-legalnie-sciagac-z-internetu,1439,0.html

Ja bym nie korzystał z torrentów czy coś ala to.

12 Kwi 2011, 15:10

mobbi napisał(a):Konto na stałe. ja bym powiedział do czasu aż policja przeszuka mieszkania użytkowników takich serwisów.
W Polskim prawie karnym jest coś takiego, że samo posiadanie nielegalnego programu jest karane. Wcale nie trzeba go używać.

Nikt tu nie mówi o ściąganiu nielegalnych programów. Programy do pobierania torrentów są ogólnodostępne, a co najważniejsze darmowe. Posiadanie takiego programu nie jest nielegalne.

12 Kwi 2011, 16:20

Dokładnie. Zresztą na torrentach są też aplikacje opierające się na licencji freeware.
Wyślij odpowiedź