Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

co myślicie o Avaście ????

20 Wrz 2006, 16:40

Witam
Miałem Avasta i osobiście mi sie nie sprawdził. Według mnie program darmowy ale nie najlepszy. Jest wiele innych darmowych i doskonalejszych. A co wy myślicie o Avaście ????

Re: co myślicie o Avaście ????

20 Wrz 2006, 17:23

jaro 15 napisał(a):nie najlepszy

bo? Opisz swoje doznania ;)

20 Wrz 2006, 17:31

bo on mi nie wykrył 21 wirusków i do groma spywarów. przez niego siadła mi karta dźwiękowa. Chciałem sie dowiedzieć co o nim sądzą inni forumowicze .Po nim mam kasperskyego i jestem z niego bardzo zadowolony.

20 Wrz 2006, 20:03

wg mnie solidny i dobry. Lepszy chyba tylko NOD32. Nie opciążają kompa i dobra wykrywalność. Kasper mi kompa zmulal jak ch...olera :/

23 Wrz 2006, 22:47

Avast!!!!!!!! Hmmmm!
Mówią ,że najlepszy z darmowych! ale polecam kasperskiego!!!
Komercyjny ale moze i darmowy jesli pomożemy ! wersja 6 super lekka i skuteczna . Poproś jeśli jeszcze potrzebujesz . Pomogę.Pozdrawiam.

Avast w miarę dobry!!

24 Wrz 2006, 08:18

Avast jest w miarę dobry!! miałem go i nie narzekałem
ale norton internet secruity 2006 jest lepszy :wink:

Re: Avast w miarę dobry!!

24 Wrz 2006, 10:02

JEDREK napisał(a):Avast jest w miarę dobry!! miałem go i nie narzekałem
ale norton internet secruity 2006 jest lepszy :wink:

Tu bym polemizował, ostatnio koleś przesłał loga, zobaczcie na ilość usług Norotona.
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccEvtMgr.exe
O23 - Service: Symantec Network Proxy (ccProxy) - Symantec Corporation - C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccProxy.exe
O23 - Service: Symantec Password Validation (ccPwdSvc) - Symantec Corporation - C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccPwdSvc.exe
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccSetMgr.exe
O23 - Service: ISSvc (ISSVC) - Symantec Corporation - C:Program FilesNorton Internet SecurityISSVC.exe
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:PROGRA~1SymantecLIVEUP~1LUCOMS~1.EXE
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - C:Program FilesNorton Internet SecurityNorton AntiVirus
avapsvc.exe
O23 - Service: SAVScan - Symantec Corporation - C:Program FilesNorton Internet SecurityNorton AntiVirusSAVScan.exe

Mało która komp przy takiej ilośc tylko usług działał by szybko. Ja ze swojej strony polecam AntiVir Personal od Aviry, nie zawodzi mnie. Natomiast avast przpuscił kilka wirków i dałem mu out.

24 Wrz 2006, 10:43

Ja bym powiedział, że jest najlepszy, żaden inny. Ten mi przypadł do gustu, nie muli kompa, sam ma aktualizajcje, skanuje automatycznie strony i poczte, po porstu jest WPORZO :D

24 Wrz 2006, 11:09

Ja mam Avasta i narazie nie narzekam :D

24 Wrz 2006, 11:55

Kaspersky Personal Pro poprostu najlepszy, sprawdza ci każdy jedne plik podczas skanowanie, aktualizacje na bieżąco, jest precyzyjny
Avas buhaha odmowa komentarza, ale kto co lubi :)

24 Wrz 2006, 17:47

Antywirusy i bezpieczenstwo w necie to temat rzeka.Każdy ma inne zdanie i tak juz bedzie. pzdr.

25 Wrz 2006, 13:51

Ja mam avasta i jak narazie jest dobrze nie muli kompa. Jak sobie przypomne pande która kiedys miałem to az mi sie zal robi....

25 Wrz 2006, 14:53

ostatnio miałem bardzo wulgarnego wirusa który był w folderze windows i nazywał się +/- rhmv.sys avast go usuwał ale przy kolejnym włączeniu znowu sygnalizował, że jest. usunołem go unlockerem ale tez był po włączeniu systemu...

Zainstalowałem AntyVir i gdy sygnalizował znalezienie wira wyłanczał się komputer ;]

Generalnie moje refleksje są takie, że antyvir jest dobry do małych dysków <jak miałem 10gb był si> teraz mam 160 i jedynie avast sobie radzi wmiare szybko skanować
Wyślij odpowiedź