Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
Zablokowany temat

Co poprawić na stronie?

23 Paź 2013, 17:52

Witam,

Chciałbym zapytać forumowiczów co poprawić na stronie
Kod:
http://startcv.pl/
Proszę o konstruktywną krytykę i ewentualne uwagi.

Re: Co poprawić na stronie?

30 Paź 2013, 00:33

Osobiście nie dawałbym na stronie bezpośredniego linku do zaplecza witryny bo może kogoś kusić ;)

09 Gru 2013, 13:31

Warto by było uzupełnić zakładkę porady ekspertów - bo na razie wisi ona od tak bez żadnych treści. Podoba mi się za to bardzo graficzna strona serwisu :)

24 Gru 2013, 23:17

Mnie od strony wizualnej strona się podoba

17 Lut 2014, 19:39

Dziękuję za opinie. Kilka rzeczy zostało poprawionych i sukcesywnie dodawane są nowe treści.

18 Lut 2014, 14:22

Bardzo fajna strona, od siebie dodałbym nieco zmian w zakładce kontakt, może jakąś osobę kontaktową warto wrzucić czyli imię i nazwisko. Wzory dokumentów po powiększeniu wydają mi się nieco za małe, ale to już chyba kwestia gustu.

20 Mar 2014, 15:44

Tak się składa że dobrze znam ten szablon, więc do oceny funkcji i wyglądu jakie proponuje DesignJoomla nie ma absolutnie żadnych podstaw.
Choć możliwość zmiany kolorystyki może być bardziej widoczna, to waląca po oczach malina i pomarańcza zupełnie mnie odpycha w przypadku serwisu traktującego o tematyce pracy.
Podoba mi się zbiór wybranych, tematycznych niusów. Nie podoba mi się brak wskazania źródeł ich pochodzenia. Czytałem większość z nich w różnych serwisach internetowych. Nie wejdę na temat praw autorskich, bo jest to grunt bardzo śliski.

Rozkład nawigacji też pozostawia sporo do życzenia bo informacje pt. jak zamówić usługę nie są mało istotne, i upychanie tego w nawigacji widocznej w stopce nie jest rozwiązaniem dobrze przemyślanym.
Poza tym nawigacja jest rozbita na 3 niezależne od siebie sekcje. Mnie interesuje kto oferuje usługi, a nie mogę tego znaleźć w miejscu widocznym.
Podsumowując UX jest bardzo słabe przynajmniej dla mnie.

05 Kwi 2014, 13:51

Zdecydowanie rażą pustki w zakładce 'porady ekspertów'. Wizualnie jest ok, aczkolwiek mnie trochę razi po oczach ten niebieski (choć zdaję sobie sprawę, że na różnych monitorach mogą być delikatne różne). Co do nawigacji - akurat ja uważam, że jest dość intuicyjna

10 Wrz 2014, 14:05

Zwróć również uwagę na optymalizację serwisu, zobacz -
Kod:
http://netimage.pl/audyt-seo-web-usability-strony-internetowej/

Olejesz temat to strona może łatwo stracić swoje pozycje w G, a to oznacza wyłącznie koszty i problemy. Po co Wam to?

15 Paź 2014, 20:07

CSS w pliku HTML, gdzie spokojnie mogłeś stworzyć klasy i je przypisać do divów. Przez to style=""; w każdym div kod jest strasznie nieczytelny. Wyglądu nie będę oceniał bo nie ma czego.
W sekcji head dodaj title=Nazwa mojej strony mojej strony. Optymalizacja zarówno pod usera, jak i pod seo. Olejesz ten temat to w żaden sposób strona nie będzie realizowała swojego zadania!
Ostatnio edytowany przez travis2691, 08 Kwi 2015, 10:04, edytowano w sumie 1 raz

20 Sty 2015, 12:13

Wszedłem na tą stronę i muszę Ci powiedzieć, że nie masz czego tutaj poprawiać zbytnio. Jednak jeśli miałbym być szczery to moim zdaniem zastanów się nad tym, żeby ta strona nie miała za dużo treści na głównej stronie bo w moim odczuciu właśnie to tutaj jest za dużo rzeczy na tej jednej stronie i mi się to nie podoba...

22 Sty 2015, 11:45

Dla mnie ta strona jest całkiem pozytywna. Miałbym co do niej takie właśnie pytanie czy tutaj ona jest responsywna RWD? Ponieważ nie chce mi się tego jakoś sprawdzać u mnie na komórce i jeszcze na tablecie. Wszystko jest tutaj raczej tak fajnie ale nie wiem czy lepiej jakbyś nie pomyślał jakoś o grafice bardziej bo ta jest dość taka neutralna...

06 Mar 2015, 14:00

Mi się bardzo podoba twoja strona, robi pozytywne wrażenie. Można łatwo wszystko znaleźć na stronie.

19 Mar 2015, 11:30

Przejrzysta strona, swoją drogą, ciekawe czy można wyżyć z pisania takich tekstów.

31 Mar 2015, 16:25

Ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Wizualnie bardzo ładnie to wygląda, sporo treści więc pod Google idealna.
Zablokowany temat