Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

co to może być??

30 Mar 2006, 11:11

Zainfekowałem kompa być może rootkitem :cry: . Po przeskanowaniu systemu usunąłem podejrzane wpisy. Przeskanowałem system awastem usunąłem wirusa (Win32:dialer-520) a on cały czas powraca przeważnie na stronach gdzie muszę się zalogować. Awast wyłapuje go w plikach tymczasowych na dysku systemowym niekiedy nie może go przenieść do kwarantanny albo usunąć ponieważ pokażuje się komunikat że plik jest używany przez inny program lub coś w tym stylu dokładnie nie pamiętam.
Czy jest jakiś sposób (oprócz formatu) aby pozbyć się problemu?
Pomocy.
Używam firefoxa.

30 Mar 2006, 17:11

Przeskanuj kompa w awaryjnym i wtedy sprobuj pousuwac wszystko,wyczysc katalog temp recznie,tego co nie moze usunac avast usun recznie,jezeli bedzie ze plik jest uzywany zwolnij dany plik np unlocerem.wyczysc rejestr.A jezeli dalej bedezie problem zmien antywira,na Kaspersky,albo Norton,powinny poradzic sobie z nim bez problemow.Na przyszlosc zainstaluj jaki program monitorujacy rejestr np ad-watch.

03 Kwi 2006, 14:44

Witam :grin:
Ja tu tylko chciałem wtrącić, że jakby tamte antywiry nie pomogły to może wypróbuj NOD-a. Kiedyś mi bardzo pomógł i dzięki niemu nie straciłem wielu danych.

Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:

Respect

03 Kwi 2006, 15:53

tomasso81 napisał(a):Witam :grin:
Ja tu tylko chciałem wtrącić, że jakby tamte antywiry nie pomogły to może wypróbuj NOD-a. Kiedyś mi bardzo pomógł i dzięki niemu nie straciłem wielu danych.

Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:

Respect

NOD jest slabym programem antywirusowym,jedyny jego plus to malo pamieci potrzebuje,ale to nie o to chodzi w programach tego typu,tylko o ich wykrywalnosc.

03 Kwi 2006, 17:14

no nie wiem jak u ciebie się spisuje, bo u mnie chodził zajefajnie. Kilka osób tez go chwaliło. Mnie wykrył takie wpisy i wiry z którymi norton sobie nie radził.
Pozdrawiam :D :grin: :smile: 8) :lol: :wink:

03 Kwi 2006, 17:28

U mnie sie nie spisuje i nie spisze nigdy,nie uzywam ....
Mam Kaspersky,KPF,w tle Ad-Watch i raz w tygodniu skan SpyEmergency.
Jezeli zmienie antywira to tylko na Nortona o firewalla na Segate.

pozd Niunka

03 Kwi 2006, 18:09

Ha :D
Norton to jest paść. Jak go założyłem u siebie to wysypał się na głupiej poczcie, a potem straciłem aktywację bo stwierdził że to pirat. :grin: :grin:
Nigdy więdej nortona, wole już avasta Pro w pełnej ver.
Pozdrawiam 8)

03 Kwi 2006, 18:22

Jezeli sobie z Nortonem nie poradziles,zeby dobrze chodzil,gdzie wszystko po polsku konfiguracja intuicyjna,to zostan najlepiej przy NOD32.
Avast jezeli chodzi o darmowe jest najlepszy,na pro szkoda kasy.
zreszto nie chce mi sie gadac o tym,bo to nie ma sensu ta dyskusja.

pozd Niunka

06 Kwi 2006, 15:52

sorka ze sie wtrącam ale moglibyscie mi doradzic jaki jest dobry program do usuwania trojanow?

06 Kwi 2006, 16:04

kondzik14

Scaner On-Line
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?p=17937#17937

Program
http://www.instalki.pl/programy/download/antyspyware/Anti-Trojan_Shield.php
Wyślij odpowiedź