Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

22 Sty 2008, 23:22

niunka napisał(a):matek555 w logi nie patrzylam,ale po tym co napisales to wnioskuje ze masz wszystko na jednej partycji ?

Nie sądzę :wink:

matek555 chłopaku dawaj jeszcze logi z HijackThis i ComboFix.
Wskazówki skąd ,co i jak w dziale Bezpieczeństwo

22 Sty 2008, 23:46

buzu napisał(a):
niunka napisał(a):matek555 w logi nie patrzylam,ale po tym co napisales to wnioskuje ze masz wszystko na jednej partycji ?

Nie sądzę :wink:

matek555 napisał(a):Od nowa Windowsa..? Po pierwsze niemam i bym musiał ściągnąć a po drugio to mam zadużo żeczy na kompie i mi ich szkoda a napewno jest jakis program który by mi pomógł..

Jezeli reinstal mialby doprowadzic do utraty wszystkich danych , to pierwsze co przychodzi mi na mysl to jedna partycja :wink:

matek555 To co napisal wyzej buzu i postaraj sie o plytke z Windowsem XP SP2,bo sie kiedys moze naprawde bardzo przydac.
Co do programow do poprawy wydajnosci systemu toniewiele osiagniesz,pozatym masz juz TuneUP.Zainstaluj jakis dobry progarm do defragmentacji dysku.

ps.na priv masz linki do Win XP Pro SP2 wydanie luty 2007

23 Sty 2008, 13:25

Nie mam dysk podzielony na 3 partycję ale mam duzo waznych zeczy na C a gry filmy i te inne na D

23 Sty 2008, 18:47

Nie mam dwie partycje C i D
Na c mam windowsa i pare rzeczy a na D hry filmy itp.

23 Sty 2008, 19:47

Nie pisz posta za postem, uzywaj opcji zmien.

Nigdy nie plecam nikomu formatu,ale tym razem tak.
msz kilka partycji wiec nie utracisz danych ( na partycji systemowej powinien znajdowac sie tylko windows i ewentualnie podstawowe programy,nic wiecej)
Pobierz tego windowsa [masz linki ]
pobierz najnowsze sterowniki , direkta , kodeki (ffdshow i realalternative)
nastepnie -> wlasna-instalka-windowsa-instalacja-systemu-w-15-minut-t4227.html
instalujesz system
instalujesz sterowniki
dobry program antywirusowy , osobiscie polecam pakiet KIS (masz teraz awasta,nie najlepszy wybor) + Ewentualnie Ewido a nie S&D
pozniej ->
Kod:
http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=5989

instalujesz podstawowe programy TC Power Pack ,JV 16 Powertools , Subeditplayer, Winamp albo Foobar 200 ,firefox albo Opera , PDF Reader (zamiast Acrobat reader)World , Power Point (ewentualnie to co potrzebujesz jeszcze z pakietu Office), Partycion Pagic, dobry defragmentator np Q&Q ( programy ktorych uzywasz,nie instaluj za duzo i czytaj dokladnie co instalujesz,zeby nie poinstalowac smieci)
Masz malo pamieci wiec musisz popracowac nad wydajnoscia systemu , naprawde warto
i na koniec -> norton-ghost-nigdy-wiecej-formatu-t4306.html
i cieszysz sie idealnie dopracowanym systemem a wrazie problemow w przyszlosci masz backupa.Mniej czasu na to wszystko poswiecisz niz na doprowadzenie tego co masz do stanu uzywalnosci,ktory i tak nie bedzie zadowalajacy.
Wyślij odpowiedź