TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

co zrobić, by SP3 był wykrywany jako SP2.

Poradniki związane z systemem, triki, rozwiązania problemów

co zrobić, by SP3 był wykrywany jako SP2.

Postprzez nawrok888 » 06 Sty 2009, 22:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/2.0.0.13;MEGAUPLOAD 1.0

witam....ostatnio przy instalacji sterowników na nowiutkiego laptopa firmy asus natrafiłem na pewien problem.....otóż sterowniki (nie pamiętam już od czego) które miałem ze strony producenta były pod sp1, sp2 i sp4 a ja miałem windowsa xp z sp3....no i klops, bo nie ma tych sterowników pod sp3....desperacko szukając jakiegoś rozwiązania natrafiłem na taką sztuczkę....

wchodzimy do rejestru
Start :arrow: Uruchom :arrow: wpisujemy regedit

po otwarciu się konsoli wyszukujemy takiego wpisu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows\CSDVersion
klikamy na niego 2 razy i zmieniamy wartość z 300 na 200....po tej czynności uruchamiamy ponownie komputer i już mamy sp2 (zmieniając na 100 będzie sp1)...

nie polecam robienia tego zabiegu w drugą stronę, tzn. zmiany z np.sp1 na sp2 bądź sp3, gdyż może to później wywołać problemy z różnymi programami...

UWAGA!
najpierw należy przemyśleć parę razy, czy na pewno chce się to zrobić, bo nieprawidłowe "zabawy" w rejestrach mogą poważnie uszkodzić system!...więc jeśli masz jakieś wątpliwości - lepiej się za to nie zabieraj...

pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Powróć do Systemowe

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]